2021. feb 02.

Brie Larson elárulta, hogy miért akarta eljátszani Marvel kapitányt

írta: Szalai Szimi
Brie Larson elárulta, hogy miért akarta eljátszani Marvel kapitányt

 ment.jpg

Brie Larson megható okkal vállalta el Marvel kapitány karakterének eljátszását. A 2019-es produkció volt az első olyan MCU film, amelyet női főszereplő vezetett végig és köré épült a történet. Pozitív visszajelzésekkel nyitott a film, azonban hamarosan internetes trollok áldozatává vált, akik abban lelték örömüket, hogy kritizálták azt feminista jellege miatt. A Marvel kapitány debütálása felfedte a rajongók és az internet sötét oldalát, de szerencsére pár ideológiai és értelmezési problémákkal küzdő kommentelő nem tántorította el a Marvelt és Larsont a folytatástól.

 

A film második része jelenleg fejlesztési fázisban van és várhatóan 2022-ben kerül majd mozikba. Természetesen Brie visszatér Carol Danvers szerepében, akihez csatlakozik Teyonah Parris (Monica Rambeau a WandaVision sorozatból) és  Iman Vellani is, aki idén fog bemutatkozni, mint Ms. Marvel. A rendezői székben Nia DaCosta fog ülni Anna Boden és Ryan Fleck helyett.


Larson már elkezdte felkészülését a szerepre, így belevetette magát a kemény edzésekbe is, amellyel kapcsolatban meg is nyílt a WWE TV-hálózatnak. A színésznő felfedte, hogy a szerep miért is olyan fontos számára.

“Leginkább az hatott meg, hogy mennyi különböző fajta ember reagált Carolra. Ő sokkal több nálam, és sokkal több annál is, amit az én testem befogadni képes. Túlmutat a különböző szexuális orientációkon, vagy hogy te milyen társadalmi nemmel, esetleg rasszal azonosítod magad. Ez pont olyan, mint nézni, ahogy a karakter próbál megbirkózni az általa viselt csillag súlyával. Azért írtam alá a filmre, mert szerettem volna létrehozni egy olyan szimbólumot, amit az emberek viselhetnek és amiből erőt meríthetnek. Ez az egész nem rólam szól, hanem Carolról, a csillagáról és amit az jelképez.”

A film eléggé megosztó, amelynek egyik oka az lehet, hogy sok ember nem tud azonosulni a feminizmussal, vagy egyszerűen elutasítja ezt a fajta eszmerendszert, illetve, mint minden más alkotás, ez se lehet ínyjére mindenkinek. Persze a Marvel nyilvánvalóan figyelmen kívül hagyja a nőgyűlölőket, akik szükségét érezték annak, hogy bemocskolják a film jóhírét.

A folytatás úgy néz ki, hogy részben Marvel kapitány és Ms. Marvel összefogásáról fog szólni. Ez remélhetőleg kárpótolni fog minket abban, ahogy az MCU női karaktereit erőltetve összehozták a Bosszúállók: Végjáték című film végén.

 

 

 

 

Szólj hozzá

blog hír marvel mcu brie larson ryan fleck ms marvel marvel kapitány anna boden carol danvers teyonah parris wandavision monica rambeau iman vellani nia dacosta