2021. feb 02.

Készülőben a Pixar új sorozata, a Monsters at Work

írta: Arany Gergő
Készülőben a Pixar új sorozata, a Monsters at Work

A Pixar egy igazi klasszikusává vált a Pete Docter rendezésében készült, 2001-es Szörny Rt. A történet karakterei, sok szempontból újító animációja, valamint a mögötte álló kreatív ötletek révén vált ismertté, és bár az akkor először megrendezett legjobb animációsfilm-kategóriában nem kapott Oscar-díjat, nagy sikerű és szeretett animációs filmmé vált.

Bár a Szörny Rt. kerek, egész történet volt, amit a Pixar amúgy sem tervezett folytatni, a 2010-es években – miután a Disney megvásárolta a stúdiót – számos korábbi filmjük, így a Szörny Rt. is kapott egy újabb epizódot. Az animáció folytatása – vagy inkább előzménytörténete – a 2013-as Szörny Egyetem volt, ami bár rendkívül szórakoztató animációs film lett, jól bemutatva a Pixar technikájának fejlődését, sokan mégis kifogásolhatónak találták. Egyes nézők szerint bár látványa összességébe szebb, világa sokkal kevésbé kreatív, mint elődjének, ráadásul egyes karakterek személyiségét teljesen megváltoztatták az eredetihez képest. A 2001-es Szörny Rt-ben péládul a comic relief-szerepet betöltő, egyszemű Mike Wazowski – a film egyik legjellegzetesebb karaktere – egy esetlen, poénos, ügyefogyott figuraként van ábrázolva, míg a Szörny Egyetem ezzel teljsen szembemenve, karizmatikus vezetőnek mutatja be őt. A Szörny Egyetem összességében sokkal jobban működött volna különálló történetként – folytatásnak, vagy előzménytörténetnek kevésbé állta meg a helyét.

disney-monsters-at-work.jpg

2017-ben azonban a Disney vezérigazgatója, Bob Iger bejelentette, hogy sorozat formájában kap folytatást az eredeti animációs film, ami mostanra már készülőben van. A sorozat elvileg a 2001-es Szörny Rt. cselekményeinek közvetlen folytatása lesz, ami a közeljövőben fog megjelenni a Disney + felületén.

Az első rész szinkronjai is részt vesznek a sorozatban: nemrég Mike Wazowski szinkronhangja, Billy Crystal nyilatkozott a The Collidernek a sorozat állapotáról – interjújában pedig nemcsak saját visszatérését igazolta, de beszélt arról is, hogy John Goodman is visszatér a történet másik főszereplője, James P. Sullivan hangjaként.

Bár azt még nem tudni pontosan, mikor fog a sorozat megjelenni, Billy Crystal utalt rá, hogy az első pár rész már készen van – a Disney valószínűleg egyben, komplett évadként adja majd le az animációt.

Szólj hozzá

blog érdekes sorozat hír disney animáció érdekesség heti érdekességek pixar Hírek Hír cineart Cineartblog cineartblog CineArt