2021. feb 11.

Az "Óz, a csodák csodája" sem ússza meg remake nélkül

írta: Csurilla Dániel
Az "Óz, a csodák csodája" sem ússza meg remake nélkül

wizard-of-z.jpg

A rajongóknak érdemes megragadni azt a bizonyos vörös cipőpárt, mert a Warner Bros. ismét elkalauzol bennünket a sárga úton Óz Birodalmába, a New Line Cinema közreműködésével ugyanis készül az Óz, a csodák csodája-remake.

Nicole Kassell, az HBO Watchmen-sorozatának egyik készítője fogja rendezni L. Frank Baum közismert regényének, az Óz, a nagy varázslónak adaptációját. A történet számtalan formában került már feldolgozásra, ugyanakkor az 1939-es musical tagadhatatlanul a legemblematikusabb adaptációja. Legutóbb James Franco főszereplésével készítette 2013-ban Sam Raimi az Óz, a hatalmas blockbustert.

A New Line egy friss feldolgozást ígér Dorothy és Óz világa kapcsán, és a híresztelések szerint nagy mértékben fog merítkezni a Judy Garland főszereplésével készül Óz, a csodák csodájából. A Warner már számtalan forgatókönyvírónak kiadta a feladatot az utóbbi években, hogy értelmezzék újra az Ózt, azonban sokáig fejlesztési pokolban tapicskolt a filmterv.

nicole-kassell-attends-the-premiere-of-hbos-watchmen-at-the-news-photo-1576189200.jpg

Az Emmy-díjas Kassell ugyan bizalomra ad okot, viszont amennyiben a Warner is elkezdi filmklasszikusainak futószalagon való feldolgozását, ahogyan a Disney teszi, úgy könnyedén magára haragíthatja az eredeti művek rajongóit. Mindenesetre akár milliárd dolláros film is lehet az Óz, a csodák csodája-remake, s úgy elindíthatja saját Óz-univerzumát. A film várhatóan 2022 környékén készülhet el.

Szólj hozzá

hírek jeremy irons hír remake disney érdekesség marvel pókember oroszlánkirály érdekességek renée zellweger feldolgozás watchmen alan moore zack snyder dorothy sam raimi filmajánló tobey maguire judy garland kansas toto gonosz halott avengers james franco óz a nagy varázsló mulan szépség és a szörnyeteg bosszúállók benedict cumberbatch óz a csodák csodája doctor strange nyugati boszorkány óz a hatalmas sárga út dzsungel könyve cineart cineartblog vörös cipő dr. manhattan