2021. feb 16.

Készül az "Ál/Arc" feldolgozása

írta: Csurilla Dániel
Készül az "Ál/Arc" feldolgozása

faceoff-remake-700x321.jpg

Ugyan nem minden remake pocsék, a legtöbb felesleges. Hogy megérett-e az emberiség egy Ál/Arc-remake megtekintésére, arról ugyan nincs tudomásunk, azonban bizonyos, hogy feldolgozást kap John Woo 1997-ben készült fergeteges akciófilmje, mely Nicolas Cage és John Travolta főszereplésével megrengette az univerzumot.

A projekt rendezője a netflixes Death Note és a bemutatásra váró Godzilla vs. Kong készítője, Adam Wingard lesz, akihez csatlakozik írótársa, Simon Barrett. Bár arról nincs értesülésünk, hogy Cage és Travolta visszatér-e ikonikus szerepükben, más módon értelmetlen feldolgozni az Ál/Arcot.

Woo akcióorgiája egy megcsömörlött FBI ügynökről, Sean Archer-ről (Travolta) szól, aki olyan elszánt, hogy megakadályozzon egy terrorcselekményt és elkapja fia gyilkosát, Castor Troy-t (Cage), hogy hajlandó arcműtétet végrehajtani magán annak érdekében, hogy úgy nézzen ki, mint a terrorista. Azonban arról mit sem sejt, hogy Troy eközben felvarratja Archer arcát.

adam-wingard-godzilla-vs-kong.jpg

A Paramount Pictures gyártásában az Ál/Arc 245 milló dollárt termelt világszerte, és elrajzolt karakterei, erősen stilizált képivilága, illetve a főszereplők közötti, tagadhatatlanul szórakoztató kémia okán egyfajta kultkövetést ért el az évtizedek során. A stúdió 2019-ben Oren Uziel rendezésében szeretett volna egy közvetlen folytatást készíteni Woo filmjéhez, azonban úgy fest, az állást végül Wingard kapta, aki pedig feldolgozáson munkálkodik.

A projekt jelenlegi rendezőjének kézjegye az 1980-as évek nosztalgikus stílusának érzékeltetése, így akár jól is elsülhet az Ál/Arc-remake, melynek kapcsán Wingard és Barrett jelenlétén kívül nincs egyelőre további információnk.

Szólj hozzá

hírek premier mozi hír remake anime bemutató nosztalgia érdekesség friss manga marvel nicolas cage érdekességek john travolta feldolgozás godzilla filmajánló megtorló akciófilm death note john woo king kong thomas jane blockbuster avengers punisher bosszúállók jon bernthal ál/arc adam wingard Netflix Paramount Pictures stranger things cineart millie bobby brown cineartblog enola holmes godzilla vs kong face/off