2021. már 02.

Rendkívül sikeres lett a Tom és Jerry bemutatója

írta: Arany Gergő
Rendkívül sikeres lett a Tom és Jerry bemutatója

A Warner Bors. élőszereplős Tom és Jerry-filmje elsőre talán abszurd ötletnek hangzik, azt azonban már az első előzetesek alapján is láthattuk, hogy a stúdió valószínűleg jól tudta, mit csinál az ötlettel. Nem a napjainkban megszokott, CGI-technológiával teli, túlzottan realisztikus feldolgozást kaptuk. Kedvenc macska-egér párosunk ugyanolyan kétdimenziós karakterekként tértek vissza, mint amilyennek a rajzfilmsorozatban megismerhettük őket, hogy ezúttal a mozivásznon folytassák véget nem érő háborújukat, folyamatosan szórakoztatva a nézőket a halhatatlan slapstick-humorral.

maxresdefault_1_4.jpg

A film ráadásul az utóbbi időszak egyik legsikeresebb nyitóhetét tudhatja magáénak: a péntei premier alatt a film 4 millió dollárt szedett össze, amit a hétvége további napjain várhatóan több mint 12 millióra bővít. Az HBO Max kínálatában és a nyitva tartó mozikban látható film augusztus óta a második legjobb mozibemutatóját produkálta ezzel – csak a Wonder Woman 1984 volt sikeresebb nála.

A Warner Bros. által közzétett adatok ráadásul úgy készültek, hogy a mozik egy jelentős része továbbra is zárva tart. A tervek szerint azonban a következő héten New Yorkban és Los Angelesben is több filmszínház kinyithat, tovább növelve a film sikerét és bevételeit. A kínai piacon szintén nagy sikereket ért el a Tom és Jerry.

A film sikeres bemutatója nemcsak a Warner Bros. szempontjából előnyös, de a hanyatló mozihálózat számára is jó reményekkel kecsegtet: a korábbi feltételezések szerint ugyanis számos mozitulajdonos tartott attól, hogy az esetleges újranyitás dacára sem emelkednek majd a bevételek; a vírushelyzet miatti félelemből sokan inkább az otthoni filmezést választanák a moziba járás helyett. A Tom és Jerry példája azonban ennek az ellenkezőjét bizonyítja: a helyzet és a szigorítások enyhülésével az emberek visszatérnek a mozikhoz, amint lehetőségük nyílik rá.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló előzetes film hír bemutató érdekesség heti érdekességek tom and jerry Hírek Hír warnerbros cineart Cineartblog cineartblog CineArt