2021. már 05.

Joaquin Phoenix lesz a főszereplő Ari Aster új filmjében

írta: Virvas Dóra Dodo
Joaquin Phoenix lesz a főszereplő Ari Aster új filmjében

Ari Aster új filmjében, a Disappointment Blvd.-ben  Joaquin Phoenix játssza a főszerepet. Aster az elmúlt évek egyik legkülönlegesebb rendezője, aki a horror-pszicho-dráma műfaj keverékben igencsak maradandód alkotott a 2018-as Örökség-el és 2019-es Fehér éjszakák-al.

Az Örökség egy különös kapcsolatot ábrázol Annie Graham (Toni Collette) és elhunyt édesanyja, Ellen között, aki megmagyarázhatatlan dolgokat hagyott hátra lányának. Minél több dolgot tud meg a család a nagymama múltjából, annál borúsabbá válik minden. Ari Aster mesterien mutatja be, hogyan esik szét egy család és lesz minden sötét és lidérces egy gyász hatására.

A Fehér éjszakák-ban egy, az előző filmjétől teljesen eltérő történettel rukkol elő a rendező. Dani (Florence Pugh) és Christian (Jack Reynor)egy párt alkotnak évek óta, azonban a fiú a szakítást tervezi. Egy váratlan esemény folytán mégsem teszi meg, ellenben elhívja Dani-t is egy nyári fesztiválra, amire a barátaival készülnek, amit a nyári napforduló alkalmából rendeznek meg. A kommuna szerüen élő közösség nagy szeretettel fogadja a fiatalokat, de hamarosan világossá válik, hogy ez nem az a fesztivál, amire számítottak, nem maradhatnak ki ők sem az egyre elvetemültebb rituálékból.

mv5bn2rimgzmodktnwzkni00nzuxlwiznzctzmvhzgvlndqwyjq4xkeyxkfqcgdeqxvyodu3mdc2nzi_v1.jpg

Fehér éjszakák

 

Felmerül a kérdés, hogy két ilyen erős film után vajon mivel látjuk viszont a rendezőt a mozivásznakon, mindenesetre annyit tudni lehet, hogy Joaquin Phoenix játssza a főszerepet. Joaquin a Tod Phillips által rendezett Joker-ben már megmutatta, milyen széles skálán képes eljátszani egy őrült érzelmeit, és ha mindez Ari Aster különös rendezői világával találkozik, abból csak valami nagyszerű születhet.

Joaquin egy televíziós sorozatban kezdte pályafutását bátyjával, Riverrel és húgával, Summerrel, majd első jelentősebb szerepét az 1986-os Űrtábor című filmben kapta. Ez után több filmben is játszott, de az ismertséget a 2000-es Gladiátor hozta el neki, és Commodus császár szerepéért a legjobb férfi mellékszereplőre jelölték az Oscar gálán. Ezen kívül még kétszer jelölte az akadémia a legjobb főszereplő kategóriában, A nyughatatlan és a The Master című film kapcsán. Negyedik jelölése ebben a kategóriában, a Jocker végül elhozta neki a várva várt aranyszobrot és neve szélesebb körben is elterjedhetett.

 

180210_joaquin-phoenix_02_027_c_swop.jpg

Joaquin Phoenix 

A készülő filmről nem sokat, mondhatni semmit nem lehet tudni, sőt, múlt év novemberében olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy Aster- Beau is Afraid címmel forgat egy intim karakter drámát, egy világhíres nagyvállalkozóról. Nem lehet tudni, hogy két külön filmről kell beszélnünk, vagy valóban erről fog forogni a Disappointment Blvd.

Olyan pletykák is terjednek, hogy Joaquin nem csak Aster-el készül valamire, hanem Ridley Scott-al is forgat, méghozzá egy Napóleon-életrajzi filmet, a Kitbag-et. Kíváncsian várjuk, hogy a jövőben hol bukkan még fel Joaquin Phoenix.

Szólj hozzá

blog érdekes ajánló film horror érdekesség friss thriller érdekességek filmajánló Ridley Scott Joaquin Phoenix Ari Aster cineart Cineartblog cineartblog CineArt