2021. már 09.

Az HBO ikonikus sorozatának készítője visszatér

írta: Siktár Vivi
Az HBO ikonikus sorozatának készítője visszatér

Bár tervben volt, sosem készült el az HBO sorozatának, a Drótnak folytatása, a széria alkotója, David Simon – aki a Füstös utcák készítője is – egy új minisorozatra szerződött a prémium csatornával.

5_drot.jpg

A We Own This City lesz a címe Simon új limitált sorozatának, mely a rendőrségi korrupcióról szól Baltimore körzetében, és Justin Fenton oknyomozó újságíró könyve, a We Own This City: A True Story of Crime, Cops, and Corruption szolgál majd inspirációként a veterán sorozatíró és alkotótársa, George Pelecanos számára.

Az új HBO minisorozat egy csapat korrupt, baltimore-i rendőrről szól, akik felelősek voltak 2015-ben Freddie Gray haláláért, aki egy fiatal fekete férfi volt, és szigorú rendőri őrizetben vesztette életét hatósági túlkapásnak köszönhetően.

5_we_own_this_city.jpg

Egyelőre bizonytalan, mikor forog a We Own This City, ahogyan a limitált sorozat bemutatója is kérdéses, viszont Simon és Pelecanos jelentős rajongótábort halmoztak fel ikonikus szériáik futama során, és a valós események által ihletett bűnügyi történetek valóságos aranykorukat élik napjainkban.

5_utolso.jpg

Szólj hozzá

érdekes sorozat hbo hír korrupció érdekesség drót minisorozat bűnügyi baltimore rendőri túlkapás 2015 david simon Hír HBO bűnügyi történet cineart cineartblog füstös utcák we own this city justin frenton george pelecanos