2021. már 09.

Két animációs filmet készít Roger Deakins és Gore Verbinski

írta: Siktár Vivi
Két animációs filmet készít Roger Deakins és Gore Verbinski

A Rango című CGI-western rajongói összetehetik a kezüket, ugyanis Gore Verbinski (A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka) és Roger Deakins (Szárnyas fejvadász 2049) ismét összeáll a 2011-es, Johnny Depp-vezette animációs western után két további animációs projektre.

6_roger_es_gore.png

Csaknem egy évtizede nyerte el a Legjobb Animációs Film Oscar-díját a rendkívül inspirált, főként felnőtteket megcélzó Rango, mely egy kisvárosba csöppenő kaméleon megváltástörténete klasszikus vadnyugati filmek hangulatában elmesélve. Az animációt a Paramount Pictures, a Nickelodeon és az Industrial Light & Magic készítette, operatőre pedig a veterán Deakins volt.

A Collider-nek adott interjújában a Rango tizedik évfordulója alkalmából Verbinski elárulta, hogy erősen fontolgatja a visszatérést az animáció műfajába, méghozzá két különböző komputer-animált projekt által.

Jelenleg két animációs filmen is dolgozom, de nem igazán beszélgetek róluk. Egyszerre két forgatókönyvet fejlesztek, mindkettő animációs film. Ugyan egyik sem western, de annyit elárulhatok, hogy az egyik viszont egy musical lesz.” – mondta a rendező.

6_rangooo.jpg

Verbinski elárulta, hogy pillanatnyilag előkészítési fázisban tart mindkét filmterve, azonban Deakins-nek nagyon tetszettek az ötletek, és annak ellenére, hogy rendkívül elfoglalt operatőr, nagyon szívesen elvállalta mindkét projektet.

Szólj hozzá

érdekes film oscar western hír animáció érdekesség nickelodeon operatőr johnny depp 2011 gore verbinski roger deakins rango collider Film Paramount Pictures industrial light & magic szárnyas fejvadász 2049 cineart cineartblog oscar-díjas a karib-tenger kalózai a fekete gyöngy átka