2021. már 12.

Saját fiatalkora inspirálta Steven Spielberg készülő filmjét

írta: Arany Gergő
Saját fiatalkora inspirálta Steven Spielberg készülő filmjét

A készülőben lévő West side story megjelenéséig még hónapokat kell várnunk – a jelek szerint azonban Spielberg munkálatai alatt arra is időt szakított, hogy megtervezze ezt követő produkcióit is. A rendező nyilatkozata szerint egy olyan filmet tervez írni/rendezni, ami kissé személyesebb témájú, erősen merítve Spielberg saját fiatalkorából. A filmről egyelőre keveset tudunk – az azonban már most valószínű, hogy Michelle Williams is szerepet kaphat a produkcióban.

steven-spielberg-and-michelle-williams-split-getty-h-2021-1615309368-1024x577.jpg

A Deadline szerint Michelle Williams már tárgyalásokat folytat a szereppel kapcsolatban; bár a filmnek se a címét, se a történetének lényegét nem ismerjük, annyit sikerült megtudnunk róla, hogy egy Arizonában élő fiatal fiú felnövéstörténetét mutatja majd be – a főhőst inspirálta a rendező gyermekkora, Williams karakterének pedig Spielberg saját édesanyját vette alapul.

A film személyességét hangsúlyozza az is, hogy hosszú ideje – a 2001-es A.I. – mesterséges értelem óta ez az egyetlen film, amiben Spielberg nemcsak rendezőként, de forgatókönyvíróként is jelen volt. Spielberg ezeken kívül is csupán két filmjének írta forgatókönyvét hosszú karrierje alatt: a Poltergeist, valamint a Harmadik típusú találkozások.

Ezúttal sem teljesen egyedül áll a forgatókönyvírás elé: a munkáit Tony Krushnerrel végzi majd, akivel több projekten is dolgozott már együtt: a Munich, a Lincoln, valamint a hamarosan érkező West Side Story munkálataiban vett részt.

A film megjelenési dátuma egyelőre ismeretlen – mivel azonban Spielberg nyáron tervezi megkezdeni a forgatásokat, valószínűleg legkorábban 2022 nyarán számíthatunk a film megjelenésére.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek film mozi hír érdekesség friss heti érdekességek Hírek Hír cineart Cineartblog cineartblog CineArt