2021. már 25.

Világsztárok és a Gucci-gyilkosság története

írta: Virvas Dóra Dodo
Világsztárok és a Gucci-gyilkosság története

Ridley Scott legújabb, House of Gucci címen futó filmjében Lady Gaga fogja meggyilkolni Adam Driver-t. A film Maurizio Gucci meggyilkolásáról fog szólni, ami Sara Gay Forden azonos című tényregénye alapján készül. A két sztár mellett feltűnik majd Al Pacino és Jeremy Irons.

 

adamdriver-ladygaga-2021-gettyimages-1306364324-2.jpg

Lady  Gaga és Adam Driver

 

A projekt régóta halogatva van, egyszer már maga Scott is belekezdett a történetben, akkor azonban Leonardo DiCaprio és Angelina Jolie játszották volna a sztárpár szerepét. Tíz évvel később, 2016-ban Wong Kar-Wai tervei közt szerepelt a film, ő Margot Robbie-t képzelte el a főszerepbe, de végül ebből se lett film.

Idén azonban már nem csak tervben van, de el is kezdték februárban az MGM hozzájárulásával a film forgatását, az eredeti koncepció szerinti Rómában. Az első képet Lady Gaga instagram profilján láthatták az érdeklődők, a képen hordott ruhák alapján pedig nagyjából a kilencvenes évekre tehető a film ideje.

 

large_house-of-gucci.jpg

Adam Driver és Lady  Gaga

 

A 90-es évek divattörténetének egyik legsötétebb pillanata a Gucci-ház örökösének, Maurizio Guccinak a megöletése volt. Maurizio Gucci és Patrizia Reggiani kapcsolata igazi nagy szerelemként lobbant fel a 70-es évek elején. Patrizia módos család lányaként hamar bekerült a milánói elitbe, ahol egy partin ismerkedett meg a Gucci-divatház megalapítójának unokájával, Maurizio-val, aki azonnal beleszeretett a lányba, és ajándékokkal halmozta el. 1972-ben össze is házasodtak, a két hatalmas vagyon összetéve pedig olyan luxus életet éltek, amiről sokan csak álmodni mernek. Az apósnak egyből ellenérzései támadtak Patriziával szemben, de mikor ő világra hozta első gyermekét, enyhült az újdonsült nagyapa ellenszenve. Olyannyira, hogy több ingatlant is ajándékozott a párnak, mint például egy, a korban (és talán ma is) legdivatosabbnak számító New Yourk-i Olympic Tower egyik penthause lakását. Hatalmas partikat szerveztek, olykor a Kennedy család sarjai is megfordultak ezeken a helyeken, saját jachtjukon hajókáztak, de ez a szép mégiscsak egyszer eltörött, ami Maurizio életébe került.

maurizio-gucci-assassinat-ridley-scott-lady-gaga-patrizia-_t-de-niro-jared-leto-milan-veuve-noire-numero-magazine1-1.png

Maurizio Gucci és Patrizia Reggiani

 

A gond akkor kezdődött, mikor elhunyt Rodolfo Gucci, Maurizio apja 1983-ban. A cég 50%-át fiára, a maradék 50-et pedig nagybátyja és unokatestvérei birtokolták. A márka hírneve kissé hanyatlani látszott, így Maurizio minden törekvése az volt, hogy visszaállítsa a méltó hírnevet, ami azt jelentette, hogy szembe kellett szállnia a rokonokkal. Ennek végül csúf vége lett, az Investcorppal kivásároltatta a rokonok részesedését a cégből. Patriziának ez egyre kevésbé tetszett, főként, hogy férje egyre inkább nem engedte, hogy a nő beleszóljon az ügyeibe, majd később elhagyta Patriziát.

Patrizia-nak igaza volt, hiszen az intézkedések nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, Maurizio végül arra kényszerült, hogy eladja részesedését egy banknak. Mindez rettenetesen bosszantotta Patriziát, s az rátett még egy lapáttal, hogy volt férje idő közben új kedvesre lelt. Rettegett, hogy egy másik nő is használja valamilyen módon a Mrs. Maurizio Gucci nevet, arról nem beszélve, hogy lányai öröksége is veszélybe kerül, ha újabb utódok születnek.

A gyilkosság 1995. március 27-én reggel történt, a milánói Via Palestro 20. alatti épületben, Gucci irodájában. A gyilkos négy jól célzott lövést adott le Mauriziora, egyet a fejébe, hármat a hátába. A portás volt az egyetlen szemtanú, aki maga is kaoptt két golyót, de ő szerencsésen megúszta. Eleinte homályos volt az indíttatás, de két évvel később fény derült rá, hogy a volt feleség, Patrizia Reggiani áll mindennek a hátterében. A gyilkosságban rajta kívül még négyen vettek részt, a bérgyilkos, a sofőr, Patrizia barátnője és annak egy ismerőse. Az egyik tettestárs buktatta le a társaságot. Patriziat eredetileg 29 évnyi börtönre ítélték, barátnője 25, míg a sofőr 29 évnyi szabadságvesztést kapott, a bérgyilkosa pedig életfogytiglani börtönbüntetést szabtak ki.

 

ef_3suluyae3aup.png

Bal: Maurizio Gucci és Patrizia Reggiani / Jobb: Adam Driver és Lady Gaga

Patriziat 2014-ben feltételesen szabadlábra helyezték, mikor is első dolga volt, hogy visszakerüljön a divatház vezetésébe.

Szükségük van rám. Még mindig úgy érzem, igazi Gucci vagyok – valójában a legigazibb az összes Gucci közül”- mondta.

 

Szólj hozzá

blog érdekes ajánló hír érdekesség Al Pacino Ridley Scott Lady Gaga MGM Hír Jeremy Irons Maurizio Gucci Patrizia Reggiani Adam Driver cineart Cineartblog cineartblog CineArt House of Gucci Rodolfo Gucci