2021. már 30.

Közvetlen folytatás lesz az új Ál/arc film, Travolta és Cage is visszatérhet!

írta: Csurilla Dániel
Közvetlen folytatás lesz az új Ál/arc film, Travolta és Cage is visszatérhet!

face-off-original-1-750x400.jpg

Pár hónapja érkeztek a hírek, hogy John Woo kultikus akciófilmjét, a Nicolas Cage és John Travolta főszereplésével készült Ál/arcot feldolgozza Adam Wingard, a Death Note és a Godzilla vs. Kong rendezője, azonban arról nem esett szó, hogy mennyire fog kapcsolódni az eredeti filmhez.

Úgy fest, igenis folytatásfilm lesz az Ál/arc 2, nem pedig remake, és ezt a projekt rendezője is megerősítette írótársával, Simon Barrett-tel. Bár korábban úgy nézett ki, hogy sem Cage, sem Travolta nem fog visszatérni, ez mostanra szintén változhat. Wingard a The Fourth Wall Podcast-en beszélt új filmtervéről, mely kapcsán kijelentette, hogy csakis az ismerős arcok visszatérésével vállalja a filmet. Nagyon helyes.

adam-wingard-face-off-750x400.jpg

„Az Ál/arc az egyik kedvenc filmem. Úgy értem, hogy rengeteg inspirációt merítettem belőle, amikor csak filmeken dolgoztam. Ha egy operatőrrel beszélek, és egy bizonyos típusú akciójelenetet akarok lassításokkal, akkor mindig az Ál/arcot mutatom meg példaként.” – mondta Wingard.

Elképzelhető, hogy a rendezőt kellőképpen tanult a múltban elkövetett hibáiból a folytatásfilmek (Blair Witch) és feldolgozások, adaptációk (Death Note) kapcsán. Legutóbbi filmje, az egymásnak eső óriásszörnyek csatájáról szóló Godzilla vs. Kong a várakozásokat eddig felülmúlta, hiszen a világjárvány ellenére a várható kínai jegyirodai bevétel 166 millió dollár lesz, míg a Rotten Tomatoes kritikaösszesítő oldalon jelenleg 77%-on áll a film.

kepernyofelvetel_312.png

Nem az a lényeg, hogy elkészüljön egy felesleges folytatás. A kérdés csak az, merre mennek ezek a karakterek, és hogyan lehet kiérdemelt folytatásfilm belőle. (…) Amikor kitaláltuk az új Ál/arc gondolatát, az lebegett a szemünk előtt, hogy csak az eredeti szereplőkkel fog működni.” – tette hozzá a rendező.

Bár kecsegtető a gondolata egy Ál/arc 2-nek, nem árt elővigyázatosnak lenni, ugyanis Cage és Travolta még nem mondott igent a felkérésre, bármennyire is éhezik az akciófilmek rajongótábora egy elborult adrenalinfröccsre. Mindez idő alatt az HBO Max, és remélhetőleg az HBO Go kínálatában is elérhetővé válik március 31-én Wingard legújabb darabja, a Godzilla vs. Kong.

Szólj hozzá

streaming érdekes hírek premier mozi hbo folytatás hír remake bemutató érdekesség friss nicolas cage érdekességek john travolta godzilla filmajánló akciófilm death note john woo king kong szörnyfilm blockbuster warner bros blair witch hbo go ál/arc adam wingard cineart cineartblog hbo max godzilla vs kong face/off