2021. ápr 02.

Sorozat formájában is visszatér A nemzet aranya

írta: Arany Gergő
Sorozat formájában is visszatér A nemzet aranya

A Nicholas Cage és Jon Turtletaub főszereplésével készült, 2004-ben megjelent A nemzet aranya egy rendkívül sikeres kalandfilmmé vált, amely bár nem ért el túl nagy kritikai sikereket, elég népszerűségre tett szert ahhoz, hogy készítői egy folytatással is előálljanak hozzá. A 2007-es második rész óta nem hallhattunk újra a szériáról, és úgy tűnhetett, hogy A nemzet aranya talán örökre eltűnik a süllyesztőben – egészen addig, amíg a Disney be nem jelentette, hogy folytatást készít a filmekhez.

164.jpg

Nemrégiben azonban újabb információk kerültek ki, amelyekből kiderül, hogy A nemzet aranya nemcsak filmes, de sorozatos formában is újra a nézők elé kerül. A tízrészesre tervezett sorozatról nem sokat tudni egyelőre – állítólag új szemszögből fogja majd a franchise-t bemutatni. A sorozat készítésében az eredeti filmek producere, Jerry Bruckheimer, valamint írói, Cormac és Marianne Wibberley is részt vesznek, mivel azonban teljesen új szereplőgárdával készülnek a folytatások, az eredeti színészek egyike se fog visszatérni. A főhőst Jess Morales alakítja majd, aki egy családja után kutató, húszéves lány szerepében jelenik majd meg – egyéb hivatalos megerősítések egyelőre nincsenek az új castinggal kapcsolatban.

Mindezek alatt a harmadik film munkálatai is folyamatosan zajlanak – a Jon Turtletaub rendezésével és Chris Bremner forgatókönyvével készülő folytatásban már több ismerős szereplő is felbukkan majd, így Nicholas Cage, Diane Kruger, Justin Bartha és Harvey Keitel is újra látható lesz a vásznon.

A nemzet aranya harmadik részéről már 2008-ban szivárogtak ki információk – a hosszú szünet után azonban egyre inkább úgy tűnik, a filmszéria szeretőinek megérte várniuk, ugyanis nemcsak egy filmmel, de egy sorozattal is gazdagodik a történet.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló film hír disney érdekesség friss heti érdekességek filmajánló Hírek Hír cineart Cineartblog cineartblog CineArt