2021. ápr 05.

Megjelent Bakonyi Alexa dokumentumfilmje Tobi színei címmel

írta: Virvas Dóra Dodo
Megjelent Bakonyi Alexa dokumentumfilmje Tobi színei címmel

Napvilágot látott Bakony Alexa dokumentumfilmje Tobi színei címmel, ami egy női testbe született kamaszfiú és családja életét hivatott bemutatni. A film témája igencsak aktuális hiszen az identitás elfogadása a mai napi egy fontos téma.

5_5.jpg

Tobi színei

 A film jelenleg az Európában egyik legnagyobb LMBTQ fesztivál programjában versenyzik, a BFI Flare: London programjában. A fesztivál- többi társához hasonlóan- idén online formában lesz megrendezve, idén 35. alkalommal. Bakony Alexa filmje a fesztivál Bodies (Testek) című szekcióban versenyez, amiben az identitásról, a nemiségről és az átalakulásról szóló filmeket tekinthetik meg az érdeklődők.

6_4.jpg

Tobi színei

 A film főszereplője, Tóbiás 18 éves, női testbe született férfi lélek. Szabolcs megye egyik kis falujában él családjával, a család mindenben támogatja őt és úgy szeretik, ahogy van. Az előzetesben bepillantást nyerhetünk Tóbiás és anyja között zajló, bensőséges beszélgetésbe, majd egy családi asztal köré gyűlt képnézegetés közben Tobi szülei tudtára adja, hogy a képekről visszaköszönő lány nem azonos vele. Mindeközben egy, az életét átlagosan élő kamaszfiú mindennapjaiba is bepillantást nyerünk, ahogy edz, biliárdozik a barátaival, selfie-t készít, koncerten bulizik.  

 

A filmterv még 2016-ban nyerte el a Filmalap Inkubátor Programjának a közönség és a szakmai zsűri szavazatait is egyaránt, majd az egy éves fejlesztést követően 2018-ban el is kezdődött a film gyártása a Filmfabriq produkciójában. A filmet hatalmas érdeklődés övezi, Sundance Institute is támogatta, nyersvágatát az Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál Rough Cut Screening nevű pitchfórumán is vetítették. Itthon idén tervezik bemutatni a kész filmet

Bakony Alexa a Színház- és Filmművészeti Egyetemen diplomázott Almási Tamás és Kékesi Attila osztályában dokumentumfilm-rendező szakon. Alkotótársai Táborosi András operatőr, Bohács Tamás hangmérnök és Rudas Marianna vágó – ugyancsak az SZFE-n végeztek. A Tobi színei című film producerei Dr. Szűcs Ildikó és Osváth Gábor (Filmfabriq), társproducere Romwalter Judit (Sparks).

Szólj hozzá

blog érdekes ajánló hír érdekesség dokumentumfilm Hír cineart Cineartblog cineartblog CineArt