2021. ápr 09.

Taika Waititi és Zac Efron is hangjukat adják a Save Ralph projekthez

írta: Siktár Vivi
Taika Waititi és Zac Efron is hangjukat adják a Save Ralph projekthez

A Humane Society International (Nemzetközi Humánus Társaság) kampányához csatlakozott több ismert filmkészítő zseni is, köztük Taika Waititi, Zac Efron, Ricky Gervais és Olivia Munn. A sztárokkal tömött, stop-motion animációs technikával készülő rövidfilm annak a kampánynak a része, mellyel igyekeznek a világ összes pontján megkísérelni betiltani az állatokon való kísérletezést.

 3_save-ralph.png

A projekt április 6-án landolt az interneten, s Spencer Susser (Husler, I Love Sarah Jane, The Captain) felelős a forgatókönyvért, valamint a rendezésért is, s a HSI mellett Jeff Vespa és Andy Gent Arch Model Studio nevű produkciós cége is közreműködött a gyártási munkálatok során.

A filmhez még márciusban kijött egy ízelítő, melyben a Waititi által alakított beszélő nyuszi, Ralph mutatkozik be bekötözött füllel, feldagadt szemekkel, aki a nyúlpopulációt szolgál reprezentálni. Ralph elmagyarázza, hogy a jobb szemére teljesen vak, és füle sem a régi, hiszen a jobb állandóan cseng a kísérletek jóvoltából. A Deadline értesülései szerint a projekt ötlete a #SaveRalph Campaign kapcsán született, melynek célja, hogy végérvényesen betiltsák a kozmetikai termékek állatokon való tesztelését.

 3_000a4nhkii1lwtgr-c122.jpg

Mr. Waititi eddig igencsak a film milyenségét dicsérte Twitterén, s hozzáfűzte: „Egy király dolog érkezik nemsokára. Ha megnézed, és nem leszel szerelmes ebbe, akkor utálod az állatokat és többé nem lehetünk barátok. #SaveRalph”.

A HSI munkája egyébként figyelemre méltó, igyekeztek annyi A-listás sztárt összeverbuválni a filmhez, amennyit csak tudtak. Taika Waititi egy új-zélandi nemzeti kincs: rendező, színász, producer és nem mellesleg Oscar-díjas forgatókönyvíró (Jojo Nyuszi, Thor: Ragnarök, Hétköznapi vámpírok -a filmhez és a sorozathoz egyaránt sok szál fűzi-), Zac Efron tini szívtipróból (High School Musical) egészen tehetséges színésszé avanzsált az évek alatt (Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány), Ricky Gervais ismert színész (The Office) és humorista, aki sose fél rizikós formában is előadni mondókáját egy-egy stand-up fellépés alatt, de Olivia Munn sem az ismeretlen színésznők sorába tartozik (Predator – A ragadozó, X-Men: Apokalipszis, Buddy Games). A további szereplők pedig Pom Klementieff (A galazis őrzői), illetve a tv-ből ismert színésznő, Tricia Helfer (Csillagközi romboló, Lucifer).

És íme, itt a munka gyümölcse is. Igazán imádnivalóra és szívfacsaróra sikeredett, ám üzenete nagyon is releváns:  

Szólj hozzá

érdekes hír animáció április érdekesség twitter rövidfilm állatvédelem zac efron állatkísérletek tricia helfer ricky gervais deadline 2021 olivia munn pom klementieff stop-motion cineart cineartblog taika waiititi save ralph humane society international spencer susser