2019. máj 28.

A Disney uralja a mozikat és falja a pénzünket!

írta: Verebélyi G
A Disney uralja a mozikat és falja a pénzünket!

Milyen filmekre számíthatunk az év második felében?

disney.png

 

A Disney uralja a mozikat a 2019-es évben, de mit várhatunk még?

 

 A Disney úgy árasztja el a piacot a jobbnál jobb filmekkel, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket. Most a MARVEL filmeket ne is vegyük ebbe a kalapba, hiszen az magában lefedi a szuperhősrajongók piacát. Most beszéljük csak simán az igazi Disneyről. Ebben az évben volt már ott volt az élőszereplős Dumbó, ami igen szépen teljesített, de mit tartogat még az év második fele?

Aladdin

 

Az Aladdin az egész világon nagyot tarolt. A Disney 75-85 millió dolláros amerikai bemutató hétvégi forgalmazásra számított, azt már felülmúlták az első három nap jegyvásárlásai, amelyek vasárnapig elérték a 86,1 millió dollárt.Az Aladin a nemzetközi piacon is száguld, 56 piacon 121 millió dollárt forgalmazott vasárnapig. A Disney legutolsó élőszereplős feldolgozása 1992-ben "mindössze" 502 millió dollárt forgalmazott világszerte.

A Guy Ritchie féle Aladdin előzetesét itt meg is nézhetitek, ha lemaradtatok volna róla! 

 

Az Oroszlánkirály

 

A következő nagy dobása a Disneynek Az Oroszlánkirály lesz. Mindannyiunk kultikus rajzfilmjét átültették egy CGI animációs csodába. Vannak akik kétkedve fogadják, mások várják, mindenesetre az biztos hogy nem csak az Aladin fog hozni rekordbevételeket a Disney konyhájára. Ha az animációtól viszolyognánk, vigasztaljon az a tudat hogy ebben a filmben visszatér a zeneszerzők mestere Hans Zimmer, így el tudja velünk feledtetni a CGI hiányosságait.


A film magyarországi bemutatója július 18.-án lesz, úgyhogy már nem kell sokat aludni, hogy láthassuk a kis Szimbát. Addig is nézzétek meg az előzetesét, melynek az angol változatát mindössze 32 Milliószor néztek meg, nem is véletlenül.

 

 

Demóna: A sötétség úrnője

A 2014-es film, is egy feldolgozás méghozzá a  Disney 1959-es rajzolt Csipkerózsikájának. Ez a feldolgozás is mondhatni jól sikerült, hiszen 758,5 millió dollár jegybevételt hozott, és a gyártása a marketing-költségvetéssel együtt is "csak"  263 millió dollár volt. Hasonlóan teljesíthet a film mint az  első rész. A történet minden bizonnyal új fordulatokat fog hozni, hiszen ennek a résznek már nem készült el a rajzolt változata.

 A filmet itthon október 17.-án mutatják be. Kíváncsian várjuk mit hoznak ki a történetből. Az ajánlót itt is megnézhetitek !

  

 Jégvarázs 2.

Ha van a családodban gyermek korú, aki történetesen kislány, akkor már biztos, hogy hallottál a Jégvarázs első részéről, vagy Elza kalandjairól. A film hatalmas közönség- és kritikai siker lett, amelyet meglovagolva megannyi különleges rész is készült, mint például a karácsonyi verzió, ahol Olaf a hóember kalandjait láthattuk. Már ezek a pár perces szösszenetek is hatalmas port kavartak, de íme itt van a várva várt második rész!

A film körült hatalmas hisztéria alakult ki, hiszen egyenesen petíciót indítottak azért, hogy Elza leszbikus legyen. A Disney úgy néz ki beadta a derekát, így ő lehet az első igazi LMBTQ Disney karakter. A rajongók már tűvé tették az előzetest fel is fedeztek benne egy eddig ismeretlen új női karaktert, aki talán Elza barátnője lesz.

Nézzétek meg az előzetest! Várjátok már?

 

Star Wars IX. - Skywalker kora

 Igaz, hogy nem egy klasszikus Disney film, de a Lucasfilm annektálásá óta kénytelenek vagyunk ezt is ide sorolni. Sokak számára a Star Wars eléggé ellaposodott és csak az időközben elkaszált új spin-off részek, illetve az eléggé kecsegtető sorozatok adták az izgalmi faktort. Magát a filmet szinte felesleges is bemutatni hiszen a megjelenési időpontjai környékén a mozik valósággal zsúfolásig telnek a rajongókkal.

A Star Wars mai helyzetéről egy Fan-filmen keresztül nézve írtunk mi is egy kis véleményt, olvassátok azt is itt!

Az előző pár film bevételeit nézve SW VIII. röpke 1.332.539.889 dollárt (1.3 milliárd dollárt) hozott a konyhára a Disneynek míg a gyártási költsége mindössze 317 millió dollár volt. Ez, akár hogy is nézzük - szép summa. A VII. rész pedig ennél is többet, 2 milliárd dollár felett hozott. A gyártási költsége hasonlóan "alacsony" volt a bevételhez képest, közel 306 millió. Ha a Disney tartja a megszokott ütemet, ezzel a filmmel is biztosan milliárd dollár felett termel majd.

Mi ezt várhatjuk a Disney-től 2019-ben, ők pedig rengeteg pénzt. Tőlünk. Tőletek.

Szólj hozzá

vélemény hírek star wars hír disney ajanlo heti Film Hír heti filmajánló