2019. aug 11.

Leforgott a Dűne!

írta: andrasrozsa
Leforgott a Dűne!

dune-2020-770x470.jpg

Véget ért Denis Villeneuve Dűnéjének forgatása, már csak az utómunkálatok vannak hátra. A film 2020. novemberében kerül a filmvásznakra.

paul-atreides-crosses-the-desert-of-arrakis-with-his-army-in-tow.jpeg

A hírt Brian Herbert tette közzé, aki az eredeti regényt író Frank Herbert fia. Az író elmondta, nagyon várja már, hogy méltó filmadaptáció készüljön klasszikus regényéhez, úgy érzi Villeneuve filmjével ez az álma végre valóra válhat. A film szereplőgárdája több világsztárral is operál, ott van közöttük Jason Momoa, Josh Brolin, Zendaya, Javier Bardem  és Stellan Skarsgard is. is. A főszerepben Timothée Chalamet lesz látható, akit a budapesti forgatási idő alatt lencsevégre is kaptak, amint a film rendezőjével társalog egy pesti kávézóban. 

A 2020-as Dűne egy új világ kezdetét jelenti majd, hiszen a filmmel együtt egy tévésorozat is elindul majd, valamint második rész is készül majd. Az első rész a történet első felére koncentrál, míg a második majd a háttértörténetet bontja majd ki a nézők számára is. 

jason_momoa_dune_screenshot_20190215140743_2_original_560x313_cover.jpg

A szereplők közül többen is arról számoltak be, mekkora élmény volt számukra a forgatás, és hogy nagyon várják, hogy viszontlássák a filmet a vásznon. A film első része Budapesten és Jordániában forgott. 

 

Szólj hozzá

blog hírek ajánló előzetes sorozat film premier mozi hír érdekesség friss heti 2020 filmajánló javier bardem josh brolin dűne jason momoa denis villeneuve zendaya Hírek Hír timothée chalamet cineart Cineartblog zendayas