2019. aug 13.

Hans Zimmer ezért nem vállalta Christopher Nolan legújabb moziját

írta: gundyk
Hans Zimmer ezért nem vállalta Christopher Nolan legújabb moziját

Mint azt korábban megírtuk, nem Hans Zimmer fogja készíteni a legújabb Nolan mozi zenéjét, hanem a Fekete Párducért Oscar-díjat kapott zeneszerző Ludwig Göransson.

A hír hallatán olyan pletykák láttak napvilágot, miszerint a Nolan-Zimmer együttműködésnek vége. Ez azonban, szerencsére, nem igaz!

nolan-and-zimmer.jpg

Christopher Nolan és Hans Zimmer

A hat filmet maga mögött tudó alkotópáros közös munkájából Zimmer három Oscar-díj jelölést is magáénak tudhat, ezért is tűnhetett teljesen szokatlannak Göransson nevének felmerülése. A páros munkája folytatódni fog, jelen esetben csupán a szerencsétlen időzítés "áldozataivá váltak".

Nolan filmje egy időben készül a szintén 2020-ra tervezett Dennis Villeneuve Budapesten már leforgott grandiózus sci-fijével, a Dűnével. Zimmer korábban már dolgozott együtt a kanadai rendezővel, a szintén hazánkban forgatott Szárnyas Fejvadász 2049 zenéjén, ahol az időközben elhunyt, a rendező "házi" zeneszerzőjeként ismert Jóhann Jóhannssont váltotta kreatív különbségek okán. Villeneuve sokkal inkább egy az első részből megszokott vangelisi hangzást szeretett volna a filmhez, amit Zimmer a saját stílusába ültetve maximálisan hozott is. A közös munka meghozta a "gyümölcsét", Villeneuve a Dűnében is a német szerzőt szerette volna látni a zeneszerzői székben.

blade-runner-2049-pic-94.jpg

Ryan Gosling, Harrison Ford és Dennis Villeneuve a Szárnyas Fejvadász 2049 forgatásán

A két film együttes munkálatai miatt Zimmernek lehetetlenség volt mindkettőt vállalni, ezért választania kellett a Tenet és a Dűne között - írja az IndieWire. Végül az utóbbira esett a választása, hiszen tinédzser kora óta hatalmas rajongója Frank Herbert 1965-ben írt könyvének.

"A Dűne a tinédzser korom egyik kedvenc regénye. Kedvelem Denist, akárcsak a vágóját, Joe Walkert. A 12 év rabszolgaságon és a Nyughatatlan özvegyeken is együtt dolgoztunk, az első közös munkánk pedig 1988-ban volt. Most már olyan, mintha családtagok lennénk. Nem utasíthattam vissza a Dűnét, amit Chris (Nolan) teljesen megért. De nem féltem, Ludwig (Göransson) jó barátom, és véleményem szerint nagyszerű szerző."- mesélte Zimmer a The Playlist nevű lapnak.

denis-villeneuve-joe-walker-e1547135582319-700x340.jpg

Joe Walker és Dennis Villeneuve

Habár Zimmer nem látta a kritikusok által szétszedett és a rendező David Lynch által is utált 1984-es filmadaptációt, ez nem zavarja, sőt elmondása alapján "a könyvből merített frissességet" szeretné papírra vetni. 

A Tenet és a Dűne is 2020-ban érkezik a mozikba, melyeknek a zenéit is érdeklődve várjuk!

Szólj hozzá

hírek ajánló film mozi hír érdekesség friss Budapest Hans Zimmer Hír Christopher Nolan Dűne Dennis Villeneuve Tenet