2019. aug 31.

Tenet – Minden, amit eddig tudunk Christopher Nolan új filmjéről

írta: bacsikinga
Tenet – Minden, amit eddig tudunk Christopher Nolan új filmjéről

A Dunkirk sikerét követően, Christopher Nolan ismét visszatér, a megszokott formáját hozva. A következő filmje a Tenet.

tenet.png

Hogy mi a Tenet története?

Jó kérdés. Nagyjából csak Nolan, egymaga tudja. Meg talán a producerei és a stáb. De azért nem lehetünk ebben se százszázaléki biztosak. Volt olyan színész, aki azt nyilatkozta, hogy még saját példánya se volt a forgatókönyvből. A Warner Bros. annyit osztott meg a nagyközönséggel, hogy „a Tenet akció eposz, nemzetközi kémhálózattal.”

Ki rendezte a Tenetet?

Természetesen Christopher Nolan! Az ember, aki olyan filmek mögött áll, mint Batman: Kezdődik, Sötét lovag; Eredet; A tökéletes trükk; Interstellar. Természetesen a szokásos csapat is összegyűlt: a díszlettervező Nathan Crowley, a producer Emma Thomas (nem mellesleg a rendező felesége) és az operatőr Hoyte Van Hoytema. Új stábtag Ludwig Göransson (Fekete párduc) és a vágó Jennifer Lame. A forgatás egyébként hét különböző országban zajlik.

Mit jelent amúgy a Tenet?

Lényegében dogmát. Vagyis feltételezhetően. valakik nagyon elszántan fogják követni az elveiket. Tipikus Nolan. Egyéb érdekesség, hogy a „tenet”, visszafelé olvasva, ugyanazt adja. A rendezőt ismerve nem lehet véletlen. Talán visszafelé fog haladni a történet? Vagy egyéb módon fogja megcsavarni az időt?

Ki szerepel a Tenetben?

Többek között: John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Kenneth Branagh, Aaron Taylor-Johnson, Michael Caine, Clémence Poésy, Himesh Patel.

Mikor láthatjuk az előzetest?

Korábban még csak a mozikban játszottak egy rövidke ízelítőt, az új Halálos iramban film előtt. Egy washington-i karakter nyomoz; baljóslatú golyó ütötte nyom az üvegen; izgalom; SWAT mellény, lélegeztető maszk. Most viszont már mi is megtekinthetjük a kedvcsinálót, hála valakinek, aki feltette a netre.

És hogy mikor is érkezik a film?

2020. július 17-én. Abban a júliusban, amikor olyan premierek lesznek még, mint a Morbius film, a Jungle Cruise, Szellemirtók 3. vagy a Minyonok 2.

 

Szólj hozzá

hírek film youtube trailer hír érdekesség friss mit tudunk kiskáté Hírek Christopher Nolan Tenet