2019. sze 05.

Jön a Jancsi és Juliska horrorfilm

írta: bacsikinga
Jön a Jancsi és Juliska horrorfilm

Nemsokára jön a Jancsi és Juliska horrorfilm.

Rendben, lássuk csak: mindenki ismeri a Grimm-testvérek meséit. A német testvérpár remek, de sokszor elég durva történeteket gyűjtöttek össze, amelyeknek a horrorisztikus tartalmán sokat lágyítottak az évek folyamán, így váltak az oly jól ismert, gyerekeknek szóló tanmesékké. A jó győz, a gonosz elbukik. Bár még így is durva belegondolni, hogyan sütnek meg gyerekek egy banyát...

gretel.jpg

Oz Perkins, akinek a vérében is horror folyik (annak a baljós mosolyú Anthony Perkinsnek a fia, aki a Psycho Norman Batesét alakította), most horrorfilmet készít a Jancsi és Juliskából. Illetve Juliska és Jancsiból (Gretel & Hansel), ez lesz a film címe. Juliska lesz az idősebb, 16 körüli fiatal lány, míg az öccse csak 8 éves kisfiú lesz.

A két gyerek elindul, mert a pestis és az éhínség elűzi őket az otthonukból. Elkeverednek az erdőben, ahol egy kísérteties házban egy öregasszony befogadja őket. Aztán persze minden egyre furcsább lesz és lassan eljutunk a sülő emberhúsig és szájból kilógó szőrcsomókig.

A rendező egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy a film pontról pontra követi az eredeti mese cselekményét. Amiben némileg kételkedek, legalábbis az előzetesbeli képek közt vannak olyanok, amik szerintem még a legbrutálisabb ősverzióban se szerepeltek. Ijesztőnek, biztos ijesztő lesz. 2020. januárjától a mozikban.

Szólj hozzá