2019. nov 18.

Az aszfalt királyai egész jól rajtolt

írta: bacsikinga
Az aszfalt királyai egész jól rajtolt

Nem ez volt a legerősebb amerikai mozis hétvége a számokat tekintve.

Az előző héten nyitott Az aszfalt királyai (Ford vs Ferrari) és a Charlie angyalai reboot-ja. Előbbi meg is nyerte a box office szerinti első helyét az Államokban 31 millió dollárral és világszinten is 52,5 millió dollárt hozott az igaz történeten alapuló száguldás. Ám a 97,6 millió dolláros büdzsé még nincs meg, így nagyon kell reménykedniük, hogy visszahozzák az árát a mozis bevételekből. Bár nehéz dolguk van már eleve is a valóság alapú "életrajzi filmeknek", pláne ha bizonyos, specifikus réteget, jelen esetben az autós- és sportfilm rajongókat célozzák be.

A hét nagy buktáját a másik premier, a Charlie angyalai jelentette. Az Elizabeth Banks által rendezett felújított film csupán 8,6 milliós amerikai bevételt produkált, igaz még ezzel is bejutott a Top3-ba. Világszerte 27 millió dollárt kotortak össze.

Roland Emmerich háborús eposza, a Midway már a második heténél jár, ezalatt össze is szedett 53,7 millió dollárt az 59,5 milliós költségvetésből. A múlt heti produkciója a második helyig juttatta a filmet.

 

 Ez volt egyébként az első 10 helyezett az USA-ban:

1. Az aszfalt királyai ($31 millió)

2. Midway ($8,75 millió)

3. Charlie angyalai ($8,6 millió)

4. Ne játssz a tűzzel ($8,55 millió)

5. Múlt karácsony ($6,7 millió)

6. Álom doktor ($6,1 millió)

7. The Good Liar ($5,65 millió)

8. Joker ($5,63 millió)

9. Demóna: A sötétség úrnője ($5,2 millió)

10. Harriet ($4,7 millió)

Szólj hozzá

hírek ajánló film premier mozi hír érdekesség friss heti filmajánló Hírek Hír cineart Cineartblog