2019. nov 25.

Nem lesz Joker 2, de reménykedünk

írta: Horváth Simon Eszter
Nem lesz Joker 2, de reménykedünk

Eléggé felkapta a magyar és a nemzetközi sajtó is a "The Hollywood Reporter" nyomtatott számában megjelent hírt, miszerint érkezik hamarosan a Joker második része. Hiába cáfolta azóta számos lap a hírt, a rajongók nem tudják elengedni a már rendezettnek tűnt hamis híreszteléseket. Megbízható források szerint a Joker második részének lehetőségét vetették fel csupán a Warner stúdió részéről Todd Philips rendezőnek. Konkrétumok nem születtek az ajánlatból, a rendező, és a főszereplő, Joaquim Phoenix sem zárt ki semmit.

joker-phoenix-1135161-1280x0.jpeg

Azóta nyilvánosságra került, hogy az első résznél köttetett szerződések szerint a "második rész lehetséges leforgatása" opció szerepelt a megállapodásban. A következtetések szerint, ennek feltétele pusztány anyagi alapú, amit akár ki is pipálhatunk, hiszen a film rekordmennyiségű bevételt hozott a konyhára.
Azonban a számok törvénye szerint Phillipsnek anyagi előnye nem fűződhet a második rész elkészítéséhez, mert már az első részből is több, mint 100 millió dollárt vághatott zsebre, ugyanis a következő trükkös megoldást választotta: rendezői gázsijáról lemondva inkább (egy bizonyos bevétel feletti) profitrészesedés fejében készítette el a filmet. Csakúgy, mint annak idején a Másnaposokat, melynek bevételéből ugyancsak hatalmas mennyiségű összeget vághatott zsebre.

És most jön a csavar: a Másnaposokból is 3 film készült, szóval pusztán az anyagi érdekek nem állíthatják meg az újabb filmek készülését. Erre már csak ravaszan mosolygott a rendező, amelynek igazság alapját több kontinensről nehéz megállapítani. Azonban valljuk be: a történelem során, és napjaink remake és második-harmadik részek korában, nincs olyan film, amely ha temérdek pénzt hoz a konyhára, akkor nem próbálják lehúzni róla a negyedik bőrt is. Tehát, hivatalosan nincs Joker 2, de annyi ilyet láttunk már! A cikk írója borítékolta a második részt, tegyetek ti is így, hiszen Joaquin Phoenix Jokerének találkoznia kell a felnőtt Batmannel is. Ezt kihagyni nagy kár lenne, ismerjük be.

joaquin-phoenix-joker_1.jpg

Szólj hozzá

blog hírek ajánló előzetes sorozat film premier mozi youtube hír disney érdekesség joker friss batman heti warner filmajánló dc másnaposok Hírek Hír Todd Phillips heti filmajánló cineart Cineartblog joaquim phoenix