2019. dec 13.

Szabó Magda film sikere Milánóban

írta: bacsikinga
Szabó Magda film sikere Milánóban

Szabó Magda rengeteg remek regény szerzője: Régimódi történet, Für Elise, Abigél, Az ajtó... Nemrégiben készült film a Pilátus című regényéből, amelyet most a Milánói Filmdíjon (MIFF) négy díjjal is elismertek.

pilatus_film_2.jpg

Az 1963-as könyv egy elvált doktornő, Szőcs Iza és édesanyja kapcsolatát mutatja be. Iza Budapestre, egy kényelmes albérletbe költözteti frissen megözvegyült édesanyját, ám az asszony nem jól reagál a gyászra és a környezetváltozásra. Lánya pedig nem képes változtatni a túlféltő álláspontján, ami súlyos következményekhez vezet.

Az ezt a történetet feldolgozó Pilátus film Hámori Ildikó és Györgyi Anna főszereplésével készült. Mindkettejüket jelölték a legjobb színésznőnek járó díjra, végül előbbi nyerte el a neves címet. Mellette díjazták még a rendező Dombrovszky Lindát, a vágó Mezei Áront és az operatőr Hartung Dávidot is. Hatalmas siker! Gratulálunk minden alkotónak és reméljük további szép sikereket érnek el és sokakat tanít majd ez a film az anya-lánya kapcsolatokról, a féltésről, a másik megértéséről.

https://vimeo.com/355836509

Szólj hozzá

hírek hír érdekesség filmajánló Hír cineart Cineartblog