2020. jan 02.

A Doctor Strange 2 mégsem lesz horrorfilm

írta: bacsikinga
A Doctor Strange 2 mégsem lesz horrorfilm

A nyáron röppent fel a hír Scott Derrickson rendező kijelentése folytán, hogy Doctor Strange második "önálló" kalandja esetleg horrorfilm lesz. Ám Kevin Feige most cáfolta a hírt.

strange.jpg

A Marvel Studios vezetője, Kevin Feige tisztázta a Doctor Strange: Az őrület multiverzuma (Doctor Strange in the Multiverse of Madness) nem lesz horrorfilm. A Marvel júliusban jelentette be a 4. fázis filmjeit a san diego-i Comic-Conon. A Doctor Strange kapcsán kiderült a teljes cím, a premierdátum, ami 2021.május 7. lesz, valamint a kollaboráció vagy harc Benedict Cumberbatch Doctor Strange-e és Elisabeth Olsen Skarlát boszorkánya között. A kettejük közti viszonyt és hogy ellenségek vagy barátok lesznek-e, azt a WandaVision sorozat alapozhatja meg 2020-ban. Emellett a rajongók fantáziáját elindította még egy apró, elejtett megjegyzés is. Scott Derrickson utalt rá, hogy "horror" elemekkel fogják megspékelni a Föld Legfőbb Varázslójának folytatásfilmjét. Ezzel akár a Marvel Univerzum első horrorfilmjévé is válva.

Nem ördögtől való feltételezés egy ilyen tónusbeli változás. A Joker elsöprő sikere kapcsán látható, hogy van igény a nézőkben a sötétebb hangulatú képregényfilmek iránt. Ám Kevin Feige a New York Film Akadémián adott beszédében eloszlatta ezeket a felvetéseket: "Nem feltétlen mondanám horrorfilmnek... de.... egy nagy MCU film lesz több ijesztő résszel."

Feige példának Steven Spielberget és az Indiana Jones filmsorozatot hozta fel példának, az se konkrét horrorfilm, ám sok-sok hátborzongató jelenettel van teli, amit, különösen gyerekfejjel nézve igazán kellemes rémisztő tud lenni. Hiszen mindenki szeret borzongani.

Hogy a Doctor Strange második része is kiváltja ezt a jóleső borzongást, azt 2021-ben meglátjuk. 

Szólj hozzá

blog hírek ajánló film mozi disney érdekesség friss marvel filmajánló Hír cineart Cineartblog doctor strange 2