2020. jan 02.

Bukott a Macskák

írta: bacsikinga
Bukott a Macskák

Elképesztően rossz eredménynél jár a Macskák hollywood-i produkcióhoz képest. A világszerte ismert Andrew Lloyd Webber musical feldolgozása rémesen teljesít a kasszáknál.

screen-shot-2019-11-19-at-11_04_53-am.png

Bár musical-rajongók körében is vitatottak a Macskák érdemei (sokan nem ezt tartják a legjobb Webber musicalnek, aki olyanokat tett le az asztalra, mint Az operaház fantomja, Jézus Krisztus Szupersztár, vagy éppen az Evita), ám azt el kell ismerni, hogy mind a Broadway-en, mind akár kis hazánkban a Madáchban hosszú évtizedek óta fut. Ráadásul nem is amatőr rendező kapta meg a feladatot, hogy adaptálja vászonra a cicusok életét, hiszen Tom Hooper már bizonyított A király beszédével és a lenyűgözően jó Nyomorultakkal.

Itt voltak ezek a jó alapok, amik mégsem tudtak érvényesülni. Már az előzetesnél erős kétségek támadtak a film sikerét illetően, amit végül a bevételi adatok igazoltak is. A Universal stúdió 95 millió dollárból készítette el a Macskákat, ebben nem számítva a reklámköltségeket, amiből az első 10 napban Észak-Amerikában eddig 16 milliót, világszerte 37-38 milliót szedett össze a musical.

Kinek, hogy tetszett a film?

Szólj hozzá

hírek ajánló előzetes film premier mozi youtube hír bukás friss filmajánló Hírek Hír Macskák cineart Cineartblog