2020. okt 05.

FRISS - 2021 októberére tolták a Dűnét

írta: gundyk
FRISS - 2021 októberére tolták a Dűnét

A sokak által várt Denis Villeneuve rendezte epikus sci-fit a Warner Bros. és a Legendary az eredeti idén decemberi megjelenési dátumáról 2021. október 1-jére tolta.

Frank Herbert ikonikus regényének nagy költségvetésű adaptációjában olyan sztárok is megjelennek majd, mint Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Jason Momoa, Stellan Skarsgård és az Oscar-díjas Javier Bardem.

A Dűnét eredetileg december 18-án mutatták volna be, de a Warner Bros. korábban már karácsony napjára költöztette a Wonder Woman 1984-et is, ezért a két film érthetően "zavarta" volna egymást. A Warner Bros. abban reménykedett, hogy a piac majd elbír két vezető filmet is az ünnepek környékén, de a Koronavírus elleni vakcina hiánya végett  az amerikaiak továbbra sem szívesen térnek vissza a mozikba.

dune-movie-trailer-update-frank-herbert-son-1271857.jpg

A Dűne premierjének eltolásában nem játszott közre a film készülésének jelenlegi állása, sőt állítólag Villeneuve maga is támogatta a döntést a film nagyvásznon való debütáltatásának érdekében. A Warner Bros. és a Legendary mindenképpen mozikban szeretné tudni a filmet, hiszen egyik stúdió sem engedheti meg magának a Dűne esetleges pénzügyi bukását.

A film lenyűgöző képi világát már az előzetesben láthattuk. Minden bizonnyal megéri még egy évet várni rá.

Szólj hozzá

blog film premier mozi hír friss Hírek Dűne Dennis Villeneuve Cineartblog