2020. okt 09.

Mégse láthatjuk mozikban a Pixar új animációs filmjét, a Soul-t.

írta: Arany Gergő
Mégse láthatjuk mozikban a Pixar új animációs filmjét, a Soul-t.

A közelmúltban kiadott hírekből kiindulva láthattuk, hogy a Pixar gőzerővel igyekszik elkészíteni a Soul (Lelki ismeretek) című új, animációs filmjét. A túlvilágra került, és onnan visszatérni igyekvő zenetanár története közel egyéves bejelentése óta több kritikát is kapott a nézőktől, abban azonban mindenki egyetértett, hogy 2020 egyik legérdekesebb és technikailag talán legszebb animációs élményére számíthatunk benne – amire amúgy is szükség lett volna idén. A koronavírus-járvány világméretű terjedése jelentőse elcsúsztatta az összes film, így az animációk bemutatóját is, és a szintén Pixar-készítette Előre óta nem érkezett egyetlen animáció sem tervezett időpontjában. A 2020-ra tervezett nagyobb, egészestés animációs filmek többségét a gyártók kénytelenek voltak egészen 2021-ig halasztani, és bár a Soul nyári bemutatója is elcsúszott, a Pixar mindenképp igyekezett lehetővé tenni egy idei bemutatót, és a film megjelenését november 20-ra tűzték ki.

screenshot-2020-03-12-at-7_56_15-pm-1.png

A tegnap közzétett információjuk alapján azonban megtudhattuk, hogy nemcsak a dátum, de a megjelenés módja is változni kényszerült: a film nem mozikban, hanem a Disney saját, online streamerszolgáltatóján, a Disney+on lesz megtekinthető december 25-től.

A Disney látszólag igyekszik enyhíteni a körülményeket és mindenki számára elfogadható feltételeket teremteni – a Soul megtekintéséhez nem lesz szükség plusz díjak fizetésére – valószínűleg az idei Mulan-filmet övező botrányból tanulva igyekeznek elkerülni egy hasonló helyzetet a Soul esetében. Ez azonban nem vigasz azok számára, akik olyan országokban, régiókban élnek, ahol a Disney+ jelenleg nem elérhető. A tervek szerint a járványügyi helyzet enyhülésével a Soul megjelenik majd a mozikban is, az időpont azonban egyelőre teljesen ismeretlen, kérdéses.

A Soul-ról készült korábbi elemzésünk az alábbi linken megtekinthető:

https://cineartstudio.blog.hu/2020/10/06/soul_a_pixar_legujabb_animacios_filmje

Szólj hozzá