2020. okt 12.

Nincs idő meghalni: a producerek kiszemelték a Bond 26 rendezőjét

írta: Csurilla Dániel
Nincs idő meghalni: a producerek kiszemelték a Bond 26 rendezőjét

Még ki sem jött a következő 007-mozi, de Barbara Broccoli és Michael G. Wilson, a franchise vezető producerei annyira elégedettek Cary Joji Fukunaga (A törvény nevében első szezonja, Hontalan fenevadak) „intim” és „nagy volumenű” rendezésével a Nincs idő meghalni kapcsán, hogy rendkívül elképzelhetőnek látják Fukunaga visszatérését a közeljövőben.

Szerintük ugyanis a rendező „túltett minden elváráson” és „a valaha volt legjobb Bond-filmet csinálta” annak ellenére, hogy a közelmúltban többször is eltolták Daniel Craig utolsó kémfilmjét.fukunaga.jpg

A The Wall Street Journal-nek adott mély interjújában Fukunaga bevallotta, „sokként érte” a Nincs idő meghalni első halasztása áprilisról novemberre, azonban végül egyetértett a stúdió döntésével, miszerint ez a lehető legfelelősségteljesebb dolog, amit tehettek. Nemrég azonban ismét csak novemberről jövő áprilisra tolódott a film premiere. A rendező kifejtette „a veszélyhelyzet felismerésének fontosságát”, továbbá megjegyezte, hogy „a filmipar megváltozott vidékén nehezen definiálható, mely filmek buknak meg, s melyek aratnak sikert”. A filmet szerinte akkor kell bemutatni, amikor annak eljön a megfelelő ideje.

bond_25.jpg

A koronavírus-okozta tetriszezés közben a stúdiók dollármilliárdokat veszítenek, azonban a marketing nem állhat meg. Ezt bizonyítja a nemrég napvilágra került, új Billie Eilish Bond-főcímdal videóklipje és Daniel Craig Jimmy Fallonnál tett promóciós látogatása.

Amennyiben Fukunaga rendezi a (már nem Daniel Craig nevével jelzett) következő Bond-mozit, úgy ő lesz a harmadik, 007-es szériához visszatérő filmes az Ian Flemming művei alapján készüt filmes franchise majd hat évtizedes fennállása alatt. John Glen 1981-től 1989-ig három Roger Moore és két Timothy Dalton James Bond-filmet rendezett. Sam Mendes (Amerikai szépség, 1917) pedig az előző két Daniel Craig-mozi levezénylője volt (Skyfall, Spectre).

Daniel Craig mellett a filmben Rami Malek, Léa Seydoux, Christoph Waltz, Jeffrey Wright, Ben Whishaw, Naomi Harris és Ralph Fiennes is feltűnik majd. A Nincs idő meghalni operatőr az Oscar-díjas Linus Sandgren (Kaliforniai álom), míg zeneszerzője Hans Zimmer lesz.

A Sony tervezett bemutatója jelenleg 2021. április 2-án lesz Magyarországon.

Szólj hozzá

hírek sony hír mgm james bond daniel craig broccoli Jimmy Fallon cary joji fukunaga barbara broccoli billie eilish no time to die bond 25 bond 26