2020. okt 12.

Ryan Reynolds főszereplésével érkezik GTA-inspirálta akció-vígjáték

írta: Arany Gergő
Ryan Reynolds főszereplésével érkezik GTA-inspirálta akció-vígjáték

Bár a világméretű egészségügyi krízis miatt idén jóval kevesebb film került bemutatásra a tervezettnél, 2020 azonban látszólag tartogat még számunkra egy-két moziélményt – köztük a Ryan Reynolds főszereplésével készülő Free Guy-t is. 

free-guy-poster-ryan-reynolds-1239559-1280x0.jpeg

A film első kedvcsinálója már tavaly megjelent, azóta nem sok mindent hallhattunk róla. Nemrég, október 5-én azonban újabb előzetesek kerültek fel az internetre a semmiből – amik alapján egy őrült, lövöldözés akció-vígjátékra számíthatunk. A történet leginkább a népszerű videojáték-sorozat, a Grand Theft Auto (GTA) kaotikus online játékmódjára emlékeztet, ahol a Ryan Reynolds által megszemélyesített főhős rájön, hogy ő csak egy egyszerű háttérkarakter a játékban – egy kékpólós srác, neve épp ezért egész egyszerűen Guy. Egyik napról a másikra azonban neki kell a története hősévé válnia, és egy gamer lány segítségével (Jodie Comer) megmentenie világát. Kalandjuk egy valószerű, mégis virtuális világban játszódik majd, kicsit a Ready Player One, és a Mátrix hangulatát idézve – műfajából adódóan azonban sokkal több poénnal feltöltve.

A film történetéről egyelőre nem tudunk sokkal többet – a színészek között lesz viszont Taika Waititi, mint a videojáték alkotója; valamint Joe Keery, Lil Rel Howery és Utkarsh Ambdukar, egyelőre ismeretlen szerepkörben. A film rendezését pedig Shawn Levy kapta meg, aki már számos ismert film és a Stranger Things c. sorozat rendezésében is közreműködött.

Mivel napjainkban igen sok film kerül elhalasztásra, egyelőre nem tudni biztosan, hogy végleges-e a bemutató időpontja – az eredeti tervek szerint sokkal korábban, július elején jelent volna meg a mozikban, és bár a dátumot csúsztatni kellett, látszólag a készítők ragaszkodnak az idei megjelenéshez, és decemberrel (Magyarországon december 10-re) tűzték ki a premiert.

Az előzetesek alapján egy valóban szórakoztató, vicces és eredeti vígjátéknak tűnik – jelenleg azonban kérdéses, hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy bevételszempontból is érdemes legyen mozikban vetíteni – különösen a jelenlegi körülmények között. Világszerte több mozi is bezárt, így egyes területeken a mozizás, mint filmezési lehetőség, teljesen kiesik, sokan pedig biztonsági okokból nem kockáztatnák meg a moziba járást idén. Ennek ellenére a készítők látszólag továbbra is tartják a decemberi megjelenést – az eddigi események fényében azonban nem kell meglepődnünk, ha mégse láthatjuk mozikban 2020 egyik utolsó vígjátékát.

Szólj hozzá

hírek ajánló előzetes film mozi youtube trailer hír érdekesség friss heti filmajánló Hír cineart Cineartblog