2020. okt 19.

Az AMC mozilánc 99 dollár fejében adja termeit nézőinek

írta: Csurilla Dániel
Az AMC mozilánc 99 dollár fejében adja termeit nézőinek

movs-948x640.jpg

Újszerű és csalogató módszert használ az AMC, hogy mozizni csábítsa az amerikaiakat. A héten időlegesen áruba bocsátja az Egyesült Államok szinte összes, saját mozijában a termeket, melyek 99 dollárért bérelhetőek régebbi filmek esetében maximum 20 fő részére.

A Private Movie Showing (magyarul magánvetítés) program keretein belül 34 film – régebbi klasszikus vagy újabb blockbuster – közül választhatnak a fogyasztók. Azonban a cseles üzletpolitika csak a régi filmek (pl. Jurassic Park) esetében számol fel 99 dollárt, míg az újabb premierek (pl. Mulan, Tenet) 149 dollárért mennek. És még nem számoltuk be az államokra kiszabott adót.

Onnantól kezd érdekes lenni a hirdetés, hogy az egyes államokra leképezett adó eltérő, továbbá amennyiben saját ételt hoznak a nézők, 250 dollárt kell fizetniük – és tilos melegítést kérni. Csak olyan nassolnivalót vihetnek be a termekben, melyek nincsenek forgalomban a moziban. Az AMC hivatalos közleménye szerint az átlag magánvetítés 349 dollárba kerülhet. Amennyiben a nézők tósztot szeretnének mondani, vagy prezentálni óhajtják a filmet, úgy a mozik 100 dollárért adnak nekik mikrofont.

0.jpg

Ha még ez sem rettentette el a fizető vendégeket, úgy feliratkozhatnak az AMC-nél, hogy igénybe vegyék a privát mozit a kiválasztott film idejéig – kivéve, ha Alaskában vagy Hawaii-on szeretnének mozizni.

A Cinemark, mely leányvállalata a Century Theaters és a CineArt mozik, hasonló nézőcsalogató módszert kezdett alkalmazni 99 dollárnál kezdődő privát vetítéseivel, s ugyancsak maximum 20 főt fogadhatnak. Vajon a Cinema City, mely a Cineworld égisze alatt fut szintén reklámozni kezdi a terembérlést?

Szólj hozzá

blog reklám film mozi hír amc vetítés promo jurassic park mulan tenet Hírek Cineartblog CineArt magánvetítés 99 dollár