2020. okt 19.

Steven Soderbergh-nek két hét is elég volt egy nagyjátékfilm forgatásához

írta: Siktár Vivi
Steven Soderbergh-nek két hét is elég volt egy nagyjátékfilm forgatásához

Dianne Wiest, Candice Bergen és Meryl Streep szereplésével készült Steven Soderbergh következő egészestése, mely többnyire a színésznők improvizációján keresztül alakult történetté, s csupán két hét elegendő volt a Let Them All Talk forgatására. A story szerint három régi barát egy óceánjáró kiránduláson összeül egy nosztalgikus beszélgetésre, melyet a gúnyolódás, ugratás és megbánás fűszerez.

 meryl_es_steven.jpg

A három színésznő is más-más momentumokat emel ki a forgatásról, annak körülményeiről és a Soderbergh-gel folytatott közös munkával kapcsolatban:
Meryl Streep: „Említettem Stevennek, hogy mindent tönkre fog tenni, ami a rendezőket, a látványtervezőket, vagy úgy bárkit érint a szakmából, mert összesen 25 centért csinál meg egy filmet. Pontosan tudom, mert ennyit fizetett nekem.” 
Candice Bergen: „Azt hiszem Steven az egyik legvakmerőbb filmes. Nem csupán rendezett, ő maga volt az operatőr is, meg egyben minden is, csak azt láttuk, ahogy ide-oda forgott a feje felvétel közben.” 
Dianne Wiest: „Az egyetlen technikai felszerelés a hangé volt. Steven ült a kerekesszékben és abban kocsizott. Semmi világítás, kamionok, semmi olyan, mint egy filmforgatáson. Csak Steven volt és az új kamerája.”

 Az indie-filmes eszköztárral dolgozó rendezőtől ez korántsem szokatlan, két filmjét is (Tébolyult, 2018; Szárnyaló madár, 2019) iPhone-nal forgatta, s az írói kreditet sem jegyzi, tekintve, hogy nem létezett kidolgozott szövegkönyv. A film alapjául Deborah Eisenberg írónő novellája szolgált, aki részt vett a forgatáson is, segítette a színésznők és Soderbergh munkáját.

deborah.jpg

A Let Them All Talk decemberben érkezik az HBO Max műsorára, s bár hivatalos trailert még tettek közzé, de a streaming csatorna promóciós anyagában pár képkockát már láthatunk a filmből.

Szólj hozzá

indie film hír iphone december teaser 2020 meryl streep steven soderbergh tébolyult Hír HBO Candice Bergen Dianne Wiest Cineartblog CineArt Let Them All Talk hbo max Deborah Eisenberg szárnyaló madár