2020. okt 25.

McConaughey tudja, hogy melyik projektje segített neki Oscart nyerni

írta: Csurilla Dániel
McConaughey tudja, hogy melyik projektje segített neki Oscart nyerni

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Matthew McConaughey Greenlights c. új memoirjában beszél arról, miért nem vállalt több romantikus vígjátékot. Azonban megemlíti azt is, hogy a nagy sikernek örvendő 2014-es HBO sorozat, A törvény nevében (True Detective) első évadában nyújtott alakítása nélkül talán fel sem figyelt volna rá az Akadémia.

00_mm.jpg

A Mielőtt meghaltam Oscar-kampánya (2013-2014) közben 2014. januárjától márciusáig McConaughey-t nézhettük a briliáns mizantróp detektív, Rust Cohle szerepében. A színész tévés partnere Woody Harrelson volt, aki ugyancsak nagyot alakított, és habár a soron következő évadok producerei maradtam, a széria nem tudott felülemelkedni az első évad magas színészi és narratív magaslatain. Alakításaikért Golden Globe és Emmy-jelöléseket kaptak. 2014 első negyedévében a kriptikus HBO krimisorozat Twitteren és számos mém formájában népszerű volt, illetve Cohle egysorosa („Az idő egy lapos kör”) beírta magát a televíziózás történelmébe.

McConaughey azt mondta: „A Mielőtt meghaltam kampánya közben engem nézhettek a háztartások A törvény nevében sorozatban. Van ennél jobb kampány?” Majd azzal folytatta, hogy az Oscar-nyertes filmje előtt nyolc éven keresztül csemegézett a filmjeit ért negatív kritikákból, és arra a megállapításra jutott, hogy számos kritikus ki nem állhatja őt.

a_torveny_neveben.jpg

Végül azonban nem csak a cinikus kritikákban, hanem a konstruktív beszámolókban, sőt a pozitív kritikákban is talált a színész olyat, ami segítségével fejleszthette színészi képességeit.

Szólj hozzá

blog kampány érdekes ajánló sorozat film hbo oscar hír érdekesség érdekességek 2014 memoir woody harrelson mcconaughey 2013 true detective HBO Matthew McConaughey a törvény nevében mielőtt meghaltam cineart greenlights cineartblog oscar-kampány