2020. okt 27.

Blade eredetileg az MCU tévés divíziójában debütált volna

írta: Csurilla Dániel
Blade eredetileg az MCU tévés divíziójában debütált volna

Kismillió évnek tűnik, amikor a legutóbbi Marvel bejelentés megrázta a világot. A 4. és 5. Fázis beharangozása mellett anno a legnagyobb hír a kétszeres Oscar-díjas Mahershala Ali Pengeként (avagy Blade) való bejelentése volt.

A színész a The Tight Rope podcastben elárulta, hogy a Netflix-Marvel-féle Luke Cage sorozat nélkül nem kapta volna meg a szerepet. Ali Cornell „Cottonmouth” Stokes, a sorozat rossszfiúja bőrébe bújt. A Luke Cage 2016. szeptemberi premierje után megkérdezte az ügynökét: „Na, és mit akarnak kezdeni a Blade-del?”

ali_blade.jpg

Hírek keringtek azzal kapcsolatban, hogy TV sorozat készülne a Blade-ből a Netflix gondozásában, azonban Ali elárulta, hogy mindig is a mozifilmek érdekelték. „Hosszú tárgyalások voltak, hogy megszerezze a Marvel a Blade jogait, azonban akkor még szó sem volt nagyjátékfilmről”, tette hozzá.

Mahershala Alit főként a „Wesley Snipes iránti mérhetetlen tisztelet és a karakter sötétsége” vonzotta. Azt is megemlítette, hogy a középiskolában gyakran kinevették, hogy úgy néz ki, mint Wesley Snipes vagyis Penge.

A helyzet azonban megváltozott, és ahogyan Ali sikereket ért el a saját területén, s a Marvel is sokkal kísérletezőbbé vált különböző műfajok szuperhősfilmekbe történő befecskendezése kapcsán, úgy sokkal több tér nyílt arra, hogy Blade mozifilmként mutatkozhasson be (ismét). Jelenleg a készülő filmről nincs sok információ, mivel a Marvel eltökélt szándéka, hogy minél több, diverzitást mutató művész hangját szólaltassa meg, így még keresik a Mahershala Ali Blade-jének forgatókönyvíróját. Mi már régóta várjuk a filmet.

Szólj hozzá

érdekes ajánló interjú sorozat film kultúra tévé disney érdekesség friss blade marvel érdekességek filmajánló netflix wesley snipes penge mcu luke cage Bosszúállók mahershala ali cineart Cineartblog cineartblog CineArt