2020. okt 27.

Élőszereplős sorozat készül az Assassin’s Creed-ből!

írta: Csurilla Dániel
Élőszereplős sorozat készül az Assassin’s Creed-ből!

A 2016-os Michael Fassbender film szinte örökre rányomta a bélyeget arra a megállapításra, hogy nem lehet jó játékadaptációs filmet készíteni – hiába a tehetséges csapat. Az Assassin’s Creed kritikai és jegyirodai bukása, illetve a The Witcher széria eszméletlen sikere után azonban lehetősége nyílt a Netflixnek arra, hogy újabb videójáték adaptációt készítsen, méghozzá a Ubisoft imádott szériájából.

assassins_creed.jpg

A bejelentés egyenesen a legfelsőbb körökből érkezett. Jason Altman, a Ubisoft Film és Televíziós Divíziójáért felelős igazgató hivatalos közleményt adott ki: „Alig várjuk, hogy Assassin’s Creed sorozatot készíthessünk a Netflix segítségével, és hogy együtt fejleszthessünk egy új fejezetet a kedvelt univerzumban.

A gőzerőkkel eredeti tartalmakat fejlesztő és ismert médiatermékekbe beruházó Netflix azon munkálkodik, hogy minél hamarabb megkezdődhessen az Assassin’s Creed sorozat előkészületi fázisa. Jelenleg is showrunner-t keresnek. Jason Altman és Daniel Kreinik executive producerei lesznek a tévésorozatnak. Arról nincs értesülés, hogy Michael Fassbender – aki a mozifilm egyik producere is volt – milyen formában vesz majd részt a széria fejlesztésében.

A Netflix ugyancsak megerősítette a hírt: „Mivel elkápráztató történelmi világokba kalauzol, s lehengerlő sikernek örvend a széria világszerte, ezért különösen elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy gondosan bánjunk az epikus és izgalmas játéksorozattal, és azt reméljük, a rajongók tetszését is el fogja nyerni az adaptáció.

Várjuk nagy szeretettel.

Szólj hozzá

konzol streaming érdekes hírek sorozat film premier breaking érdekesség érdekességek videójáték ubisoft witcher netflix the witcher assassins creed console michael fassbender vaják cineart cineartblog