2020. okt 28.

A Netflix mellékszereplői kategóriában indítja A chicagói 7-ek színészeit

írta: Csurilla Dániel
A Netflix mellékszereplői kategóriában indítja A chicagói 7-ek színészeit

Mennyire esélyes Sacha Baron Cohen az Oscar-díjra?

A Netflix azt a döntést hozta, hogy minden (esélyes) színészét Aaron Sorkin új rendezésében, A chicagói 7-ek tárgyalásában mellékszereplő kategóriában indítja az Oscar-díjon. A robosztus színészbrigád élvonalasa az elismerő kritikákat kapó Sacha Baron Cohen, azonban az esélyesek közé tartozik Mark Rylance, Eddie Redmayne, Jeremy Strong, Frank Langella, Yahya Abdul-Mateen II., valamint Joseph Gordon-Levitt.

A film az 1968-as chicagói diákfelkelésekről és az azt követő bírósági tárgyalásról szólnak. A chicagói 7-ek tárgyalása a Netflix egyik legesélyesebb filmje az idei Oscar-díjon, és a kampány javában el is kezdődött. Vajon egy erősen politikai töltetű filmet fog ismét díjazni az Akadémia?

trial-of-the-chicago-7-header-750x400.jpg

Hogy pontosan kik lesznek jelölve, arra még decemberig várnunk kell, azonban a közelgő SAG (Színészek Céhe) jelölésein sok múlhat. Egyes spekulánsok úgy gondolják nem csupán a film vágása, forgatókönyve, de maga A chicagói 7-ek tárgyalása is esélyes a Legjobb Film Oscar-jelölésére, sőt akár az aranyszoborra is. Amennyiben tarol Sacha Baron Cohen mellékszereplő kategóriában a legjelentősebb díjátadókon, úgy valóban borítékolható a szobrocskája, hiszen évről-évre ugyanazokat a színészeket díjazzák a nagyobb gálák az Egyesült Államokban – különösen mellékszereplők tekintetében.

A film megtekinthető 2020. október 16-tól a Netflixen. 

Szólj hozzá

blog streaming érdekes ajánló film premier mozi oscar hír érdekesség friss heti érdekességek filmajánló sacha baron cohen netflix aaron sorkin frank langella mellékszerep eddie redmayne jeremy strong joseph gordon-levitt mark rylance cineart Cineartblog cineartblog CineArt