2020. nov 01.

A Tomb Raider 2 rendezője ismeri a „jó videójáték adaptációk” sikerének titkát

írta: Csurilla Dániel
A Tomb Raider 2 rendezője ismeri a „jó videójáték adaptációk” sikerének titkát

Az Alicia Vikander főszereplésével készült 2018-as Tomb Raider rebootjának mérsékelt sikere (274 millió dollár világszerte) után a bejelentett folytatás rendezője, Ben Wheatley nyilatkozott arról, hogy szerinte mi a sikeres videójáték alapján készült filmek sikerének titka.

A videójátékok nem a mozikban születnek, így problémás megfilmesíteni őket.” – mondta Wheatley a Polygonnak. „De a titok az interakcióban rejlik, aminek segítségével ötvözni lehet a két médiumot. Szerintem ez a trükk az, amit applikálhatunk a folytatásra, és talán sikeres lehet a film.” – tette hozzá a rendező.

tomb-raider-movie-review.jpg

Ben Wheatley izgalmas karrierjének egyik nyitófilmje a High-Rise volt Tom Hiddleston főszereplésével, majd elkészített egy raktárban játszódó, darálós akció-vígjátékot, a Free Firet Brie Larsonnal. Legutóbb egy Hitchcock-film feldolgozását, a Rebeccát (magyarul A Manderley-ház asszonyát) rendezte a Netflixre Armie Hammer és Lily James főszereplésével, majd megbízták, hogy készítse el a Meg 2 – Az őscápát Jason Stathammel.

A bejelentett Tomb Raider 2 elképzelhető, hogy sosem készül el, azonban amennyiben mégis bevállalja Vikander, hogy újra magára ölti Lara Croft karakterét, és elkészül egy stúdió által is elfogadott forgatókönyv, talán Ben Wheatley tényleg megrendezhet egy jó adaptációt a sikeres játéksorozat adekvát mozis folytatásához. Azonban sem a pandémia, sem az első rész közepes fogadtatása nem elegendő ahhoz, hogy egyértelmű zöld utat kapjon a nagyköltségvetésű kalandfilm.

Szólj hozzá

érdekes hírek cikk film hír meg érdekesség friss heti marvel érdekességek loki kalandfilm lara croft tomb raider videójáték filmajánló adaptáció jason statham hitchcock rebecca túlélőfilm tom hiddleston Hírek Hír brie larson alicia vikander armie hammer ben wheatley lily james free fire szólíts a neveden cineart Cineartblog az őscápa cineartblog CineArt meg 2 tomb raider 2 a manderley-ház asszonya