2020. nov 03.

Michael Bay is megemlékezett Sean Connery-ről

írta: Arany Gergő
Michael Bay is megemlékezett Sean Connery-ről

seanconnerycannes1999-1604159882-928x523.jpgA nemrégiben eltávozott Sean Conneryről, és legendás életútjáról, színészi pályájáról számos megemlékezés történt Hollywoodban – és világszerte is ezek közül azonban kétségkívül az egyik legemlékezetesebb Michael Bay köszönete. A rendező 1996-ban forgatott filmje, a The Rock (A szikla) kapcsán emlékezett Conneryre, aki a filmben szerepelt Nicholas Cage és Ed Harris mellett. Az akciófilm forgatása viszonylag akadálymentesen zajlott, Michael Bay azonban kissé elcsúszott a határidőkkel – a Disney ezzel szemben ragaszkodott volna a forgatási időkeret szigorú követéséhez.

seanconnerycannes1999-1604159882-928x523.jpg

Michael Bay egyébként az egyik autós üldözéses jelenet forgatása alatt közölte nézeteltérését a Disneyvel – elmondása szerint az egyik nagyobb fékezés során előrebukott, és beütötte fejét a szélvédőbe. Amikor Connery a hogyléte felől érdeklődött, Michael Bay nem a fájdalomra panaszkodott – hanem a Disney sürgető, elégedetlen vezetőségére, akik elégedetlenek a forgatás csúszása miatt. Connery ekkor döntött úgy, hogy kezébe veszi a dolgokat. A színész egy forgatás után állt oda a Disney producerei elé, és követelte, hogy elégedetlenség helyett több pénzzel támogassák a film forgatását. A rendező megrökönyödésére, a producerek hallgattak Conneryre, és rögtön beleegyeztek a támogatásba – végül a film bőven elég pénzt és időt kapott a befejezéshez.

Michael Bay megemlékezésében kiemelte a pillanatot, amikor segítséget kapott a színésztől. Elmondása szerint az eset tökéletesen példázza, hogy Connery számára mindig is fontos volt, hogy a filmkészítés megfelelő körülmények között, a lehető legjobb minőségben történjen – hatalmas munkamorállal dolgozott a forgatásokon, és ezt várta el feletteseitől is a minőség érdekében.

A Szikla készítéséhez így, Connery segítségével 75 millió dollárt adott a Disney – a film 335 millió dolláros bevétele pedig bőségesen visszahozta árát, és az év legnagyobb bevételű filmjének számított az Egyesült Államokban – sikerei ellenére azonban ezt követően Connery már csak öt további filmben szerepelt karrierje során.

Szólj hozzá

blog érdekes film hír érdekesség tribute sean connery Hír Michael Bay cineart Cineartblog cineartblog CineArt