2020. nov 04.

Szerzői jogi követelések miatt távolították el Zack Snyder Igazság Ligájának HBO Max előzetesét

írta: Csurilla Dániel
Szerzői jogi követelések miatt távolították el Zack Snyder Igazság Ligájának HBO Max előzetesét

muyt8jvc8mcptfemhgw348.jpg

Nem szívesen lenne most senki Zack Snyder helyében. Az Igazság Ligájának „szerzői” változatához vezető út göröngyösebb, mint gondoltuk. Ahogyan Snyder (újra) újraforgatásokat tervez az HBO Max-on májusban debütáló rendezői változatához, és a filmben Cyborgot alakító Ray Fisher rasszizmussal és csalással vádolja Joss Whedont és a Warner Brothers-t - melyet a jogászok teljes mértékben tagadtak -, úgy most arról kell beszámolnunk, hogy a minisorozatnak szánt, kibővített film előzetese teljesen eltűnt az összes közösségi médiáról és videómegosztó portálról mindenféle alapos indok nélkül.

A Leonard Cohen Hallelujah c. száma jelentős szerepet kap az előzetesben, azonban a The Hollywood Reporter értesülései szerint „a szerzői jogok nem voltak a helyükön”, így a Warner kénytelen volt visszavonni az előzetest, viszont mihelyst tisztázódik a súlyos jogi kérdés, úgy az előzetes ismét elélhetővé válik mindenki számára. Snyder 2009-es Watchmenjében egyébként is szerepelt már a Cohen dal, és az Igazság Ligája Snyder-vágata kapcsán egy pimasz szerzői kézjegyévé is vált a rendezőnek a zeneszám használata.

justice-league-directors-cut-zack-snyder-1-copy-e1600909994566.jpg

Hogy mikor tekinthetjük meg újból a stílusos előzetest, csak a Warner jogi csapatán múlik, viszont iszonyatosan kínos, hogy egy olyan projekt, mely más esetben minden idők legdrágább filmje lenne, most egyetlen zeneszámot megillető jogdíjon szűkölködik. Az Igazság Ligája 2017-ben 300 millió dollárba került, és kevesebb, mint 660 millió dollárt szerzett – melyet kiegészítve a közel 150 milliós marketing költségekkel bukásnak könyvelhetünk el, hiszen a bevétel fele a mozikat illette. A tervezett, és jelenleg is forgó ’Snyder-jelenetek’ a Warner Brothers-nek további 70-80 millió dollárba fognak kerülni. Viszont nagyon örülhetnek a rajongók, hogy a stúdió nem akarja megfojtani a „szerzői” filmeket.

Az Igazság Ligája minisorozat 2021. májusában lesz elérhető az HBO Max streaming oldalon, és az előzetes a mai napon az említett zene nélkül vált elérhetővé.

 

Szólj hozzá

blog streaming érdekes hírek előzetes premier joss whedon mozi youtube trailer hír érdekesség friss leonard cohen érdekességek ben affleck watchmen filmajánló dc justice league hallelujah jason momoa henry cavill Hírek Hír Warner gal gadot az igazság ligája ray fisher cineart darkseid Cineartblog cineartblog CineArt hbo max snyder cut zack snyer az igazság ligája minisorozat