2020. okt 30.

Mégsem Zack Snyder választotta Joss Whedont az Igazság Ligája befejezésére?

írta: Csurilla Dániel
Mégsem Zack Snyder választotta Joss Whedont az Igazság Ligája befejezésére?

 

gettyimages-875102110.jpg

Az Igazság Ligája kapcsán évek óta tartó ellentmondások és problémák lajstromáról könyvet lehetne írni, azonban az egyik jelentős szivárogtató személy a film sztárja, Ray Fisher, aki régóta nyíltan sarazza a WarnerBros.-t Zack Snyder miatt. Az utóbbi időben pedig magát Joss Whedont is célba vette, mivel a színész állítása szerint a Bosszúállók rendezője „agresszív és abuzív” volt a forgatáson több stábtaggal is.

Fisher cáfolta, hogy Zack Snyder kérte volna fel Whedont a film befejezésére, és azt mondta „ez csak egy hazugsága volt a stúdiónak”. A Forbes-nak adott interjújában Fisher rávilágít pár dologra a problémás film kapcsán. „Először is a színészek és a stáb úgy tudta, hogy Zack személyesen választotta Josst, hogy befejezze a filmet. Egészen az újraforgatások napjáig nem is tudtam, mekkora hazugság volt.” – mondta a színész.

2e0fa048-8293-42b0-ac43-85d855ad363e.jpg

Sugdolóztak mindenféléről a színfalak mögött, de senki nem mondott konkrétumot, csak jóval később. Azt akarták, hogy menjünk el a 2017-es San Diego Comic-Con paneljére, és mondjuk azt, hogy Zack választotta Josst, és hogy mekkora nagyszerű ember Joss Whedon. Még mindig megvan a beszédpontokra lebontott e-mail, amit kaptam.” – tette hozzá.

A másik dolog meg az volt, hogy teljesen eltüntettek színesbőrű statisztákat a moziváltozatból. Ez pedig nem véletlen egybeesés volt. Ami miatt igazán nem bírtam már magamban tartani ezt az egészet, és ami miatt Joss Whedonról elkezdtem beszélni idén nyáron, annak az az oka, hogy Joss nem bírta a színészek bőrszínét, és azt kérte, utómunkával változtassák meg annak tónusát.” – mondta, majd kiegészítette azzal, hogy tanúja volt „hihetetlenül rasszista” beszélgetésnek a Warner igazgatója, Toby Emmerich és a DC fejese, Geoff Johns között.

ray-fisher-cyborg.jpg

Kaptam Johnstól jegyzeteket az újraforgatások kapcsán, amik burkoltan utaltak az előttem elhangzott rasszista dolgokra” – mondta Fisher, majd azt nyilatkozta, hogy „ez csak egy példája a számos túlkapásnak, fenyegetésnek, összejátszásnak, csalogatásnak és a veszélyes munkakörnyezetnek. „Az újraforgatások alatt számos kicsinylő komment és pszichológiai manipuláció volt jelen”, mondta.

Geoff Johns fenyegette a karrieremet az Igazság Ligája los angelesi forgatásán. Számos értesülést kaptam arról is, hogy Joss meg egy másik, szintén a produkcióban érdekelt személynek a karrierjét fenyegette. Toby meg tudott az egészről, és fedezte Josst ahelyett, hogy kiállt volna mellettünk. Ezt pedig Tsujiharának (a Warner akkori vezérigazgatója) kellett jelentenünk, hogy legyen belőle valami.” – felyezte be ezzel Fiscer.

Ray Fisher most először nyílt meg jobban azzal kapcsolatban, milyen atrocitások érték őt állításai szerint, azonban ennél pontosabban, részletesebben nem nyilatkozott. Remélhetőleg az Igazság Ligája utolsó újraforgatáig, melyen visszatér Zack Snyder a rendezői székbe, minden tisztázva lesz.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló interjú film premier joss whedon mozi kultúra bulvár hír érdekesség mélyinterjú marvel érdekességek ben affleck warner zack snyder dc justice league forbes avengers bosszúállók jason momoa igazság ligája geoff johns Hírek Hír gal gadot Warner Brothers ray fisher heti filmajánló cineart Cineartblog cineartblog CineArt hbo max snyder cut toby emmerich