2020. nov 07.

Boba Fett minisorozat készítésébe kezdett a Lucasfilm

írta: Arany Gergő
Boba Fett minisorozat készítésébe kezdett a Lucasfilm

A klasszikus Csillagok Háborúja-filmek azóta ikonikussá vált fejvadászkaraktere, Boba Fett alig pár perc játékidőt kapott a trilógiában – ez azonban valahogy mégis elég volt ahhoz, hogy a rajongók számára emlékezetessé, jelentőségteljessé, és meglehetősen népszerűvé váljon. Bár a karakter az előzménytrilógiában se kapott nagyobb jelentőségű szerepet, sőt, a Klónok támadása csak egy rövid kis eredettörténetet mutatott be, Boba Fett népszerűsége nem csökkent. És bár a Jedi visszatér homoklakó szörnyetege, a Sarlaac látszólag gyorsan rövidre zárta a fejvadász pályafutását, rengeteg rajongói történet, képregények és regények készültek, amelyekben Boba túléli a kalandot – sőt, maga Lucas is bevallotta, hogy leforgatta Boba menekülését a Sarlaac gyomrából, mivel azonban nem vitte előre a Jedi visszatér fő történetvonalát, és feleslegesen növelte a játékidőt, a jelenet végül a vágóasztalon végezte. A Boba meneküléséről szóló képregények és történetek pedig mind kiestek a kánonból, amikor a Disney megvásárolta a Lucasfilmet, és számos Star Wars-történetet egyszerűen legendaként kategorizált. Most azonban látszólag újra hozzányúltak a karakterhez – talán a Mandalóri sikerén felbuzdulva – nemrég igazolták ugyanis, hogy minisorozatot készítenek a legendás fejvadász főszereplésével.

A cikk további része spoilereket tartalmaz a The Mandalorian második évadából!

wp3223643.jpg

Ahogy az a Mandalóri második évadjának legelső részéből kiderült, Boba Fett visszatért a Star Wars világába – igaz, ikonikus páncélja nélkül. A fejvadász túlélése így, hosszú évek találgatása után, végül hivatalossá vált – a Disney azonban nem állt meg itt a karakter történetét illetően: igazolták, hogy a Mandalóri mellett Boba Fett is saját sorozatot kap, aminek munkálatai hamarosan elkezdődnek, hamarabb, mint gondoltuk volna.

A filmes hírekkel foglalkozó Deadline arról is írt, hogy a Fett-sorozat folytatása akár a következő héten el is kezdődhet – amit a Mandalóra harmadik évadjának munkálatai és forgatása követne.

Bár a hirtelen bejelentés az első új Mandalóri-epizódot követően mindenképpen kellemes meglepetés volt, összességébe nem csodálkozhatunk a Disney lépésén: a Mandalóri hatalmas sikerei és pozitív rajongói visszajelzései jó hatással vannak a stúdió hírnevére, amire szüksége is volt a vitatott, vegyes fogadtatású új trilógia után – meglátták a lehetőséget a kedvelt és ismert, de mindig is kihasználatlan karakterű Boba Fettben is. Nem tudni még, pontosan miről fog szólni az egyelőre ismeretlen nevű Fett-sorozat, remélhetőleg azonban a Lucasfilm olyan témát és történetet ír a karakternek, ami kevésbé, vagy egyáltalán nem hasonlít a Mandalórira. A Fett-sorozat egyik legnagyobb hibája az lehet, ha a Disney félreértelmezi a visszajelzéseket, és ugyanazt a történetet kapjuk meg ismét. A Mandalórit elsősorba eredetisége, hangulata és az univerzum bővítése tette emlékezetessé, egyáltalán nem vetne jó fényt rá, ha megkapnánk a történet Boba Fett-változatát. Remélhetőleg azonban a Disney nem esik ebbe a hibába, és a Star Wars talán legikonikusabb fejvadász karaktere egy olyan új, eredeti történetet kap, amilyet megérdemel.

Természetesen találgatni még nem érdemes arról, miről is szól majd a sorozat – hiszen azt se tudjuk egyelőre, milyen szerepet tölt majd be Boba a Mandalóriban. Előfordulhat, hogy a Fett-sorozat a Mandalóri után játszódik, de az is, hogy a fejvadász megmenekülésével indít, vagy éppen az előzménytrilógiához repít vissza minket, és az ifjú fejvadász korai küzdelmeit mutatja be nekünk. Bárhogy is döntenek azonban, reménykedünk benne, hogy egy újabb emlékezetes Star Wars-sorozatot láthatunk majd, annak pedig már most örülhetnek a rajongók, hogy az elkövetkező években biztosan nem szenvednek hiányt a Star Wars-sorozatok terén.

Szólj hozzá

blog hírek ajánló starwars sorozat hír disney heti boba fett Hír cineart the mandalorian Cineartblog cineartblog CineArt