2020. nov 07.

Nicole Kidman megrémült új filmje forgatása alatt

írta: Csurilla Dániel
Nicole Kidman megrémült új filmje forgatása alatt

Robert Eggers tizedik századi vikingeposza, a The Northman, mely harmadik nagyjátékfilmje, állítólag rendkívül ijesztő film lesz. A sikeres függetlenfilmes telepes horror, A boszorkány után Eggers Robert Pattinson és Willem Dafoe főszereplésével készített egy egészen rendkívüli, Bergman-féle kamaradrámát, A világítótornyot, mely operatőri Oscar-jelölést kapott.

robert-eggers-northman-cast.jpeg

A Nicole Kidman, Willem Dafoe, Alexander Skarsgard, Ethan Hawke és Björk főszereplésével készülő film novemberi, Izlandon forgó produkciójához csatlakozott Anya Taylor-Joy, akinek a karrierjét A boszorkány indította be. A The Northman története szerint egy északi herceg (Skarsgard) bosszúhadjáratra indul azok ellen, akik megölték az apját. Az igazán shakespeare-i dramaturgiával rendelkező film forgatása korábban a koronavírus miatt leállt, azonban nemrég folytatódott Izlandon. A rendező idén áprilisban arról számolt be, hogy számtalan helyszínen forgatnak, és rendkívül nagyívű a történet, rengeteg a kosztüm és a statiszta előző filmjeihez képest.

Nicole Kidman a film horror-jellegével kapcsolatban elárulta, hogy: „Eléggé meg vagyok ijedve. Nyugodtnak látszom, de nem lenne szabad azt látni, ami a forgatáson zajlik.” Az Oscar-díjas színésznő hozzátette, hogy akkor tud a legjobban alakítani, amikor nem gondolkozik sokat, hanem ösztönből cselekszik.

Anya Taylor-Joy azt mondta, hogy „repes az örömtől”, amiért újra Eggers rendezheti. Az Új mutánsok és az Emma színésznője szerint: „Robert és én régebb óta vagyunk nagyon jó barátok, mint munkatársak. Hogy megint együtt alkothatunk valamit, örömmel tölt el. Az útjaink más irányba vezettek az évek során, azonban megtanultunk újra együtt dolgozni, és szoros a kötelék kettőnk között. Örülök, hogy a részese lehetek az új filmjének, és büszke vagyok minden forgatáson töltött pillanatra. Olyat fogunk mutatni a világnak, amit még nem láttak. Nagyon büszke vagyok a filmre.”

robert_eggers_the_northman_viking_movie_news_0.jpg

Robert Eggers népszerűvé azzal a rendezői figyelmével vált, mely a filmjeinek történelmi háttereit övezi. A boszorkány kapcsán tanulmányozott többszáz, korabeli Salem környékén történt boszorkány-pert, míg A világítótorony vizuális nyelvének megalkotásakor visszanyúlt a filmtörténelem keletkezésének technikai módszereihez. Amikor Anya Taylor-Joyt arról kérdezték, mennyire lesz történelmileg hiteles a The Northman, a színésznő így felelt: „Robertről van szó! Amikor az első forgatási nap volt, úgy álltam hozzá, hogy rohadt hideg lesz, kényelmetlen lesz, de nagyszerű lesz. Így lesz, és kész!

A filmet az Egyesült Államokban a Focus Features, míg a világ többi részén a Universal Pictures fogja forgalmazni, azonban a The Northman egyelőre nem rendelkezik bemutatóval.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló premier mozi horror oscar björk hír disney viking üveg érdekesség friss érdekességek ethan hawke split nicole kidman ingmar bergman emma vikingek willem dafoe m night shyamalan robert pattinson glass alexander skarsgard oscar-díj széttörve the witch robert eggers a boszorkány anya taylor-joy new mutants új mutánsok cineart the lighthouse cineartblog a világítótorony claes bang