2020. nov 08.

A Tenet miatt csúszik a többi film bemutatója

írta: Jászberényi Lili
A Tenet miatt csúszik a többi film bemutatója

Christopher Nolan Tenet című filmje az első Blockbuster a vírus kezdete óta, így nagy reményeket fűzött hozzá az USA. Azonban bár a nemzetközi körökben sikert aratott a film, hazai téren nem voltak vele megelégedve. Éppen ezért több már várva várt filmet eltoltak, mondván, még nem áll rá készen a nézőközönség, hogy moziba menjen, ezzel pedig romlana a bevétel is.

54630435_401.jpg

Nolan elárulta, hogy pont ettől tart, hiszen szerinte arra kéne koncentrálni, hogy egyes helyeken mennyi bevételt hozott és ezeket tanulmányozva, egy új filmipart kéne kiépíteni, ami majd alkalmazkodva a jelenlegi helyzethez, segíti a filmek bevételét.

De aggódom, hogy a stúdiók rossz konklúzióra jutnak a bemutatónkkal kapcsolatban, és ahelyett, hogy arra figyelnének, hol ment jól a film, és hogy tudnák ezeken a helyeken megtolni a bevételeket, inkább arra koncentrálnak, hogy hol nem teljesítette az elvárásokat, és ezt afféle kifogásként használják majd arra, hogy a veszteségeket a Covidra fogják,ahelyett, hogy megpróbálnának alkalmazkodni ehhez az új helyzethez, azaz valamilyen módon újjáépíteni a filmipart. Hosszú távon ugyanis a moziba járás ugyanúgy az életünk része, mint az éttermek és minden más. De jelen pillanatban mindenkinek igazodnia kell ehhez az új valósághoz.

A rendező azt is elmondta, hogy milyen hálás a Warner Brosnak, hiszen nem is kevés bevételt szereztek a filmnek.

A Warner Bros. úgy döntött, kihozza a Tenetet, és odáig vagyok, hogy majdnem 350 millió dollárt csinált.

Szólj hozzá

hírek film hír érdekesség Christopher Nolan Cineartblog Tenet CineArt