2020. nov 12.

Ez az új Netflix film lehet Chadwick Boseman legjobb alakítása?

írta: Csurilla Dániel
Ez az új Netflix film lehet Chadwick Boseman legjobb alakítása?

viola_davis_chadwick_boseman_split-getty-h_2019-928x523.jpg

Az Oscar-díjas Viola Davis szerint a tragikusan elhunyt Chadwick Bosemanteljesen elkötelezett volt” a George C Wolfe rendezésében készült zenés-kosztümös Netflix-filmben, a Ma Rainey: A blues asszonyában.

Nagyszerű ember, nagyszerű művész volt.” – emlékezett meg a színésznő Chadwick Bosemanről. „Teljes elköteleződéssel játszott, és szentelte alá magát a színművészetnek. Ugyanaz volt az ügynökünk, amikor (Chadwick) karrierje beindult. Amikor a forgatáson együtt dolgoztunk, sosem akarta, hogy hírességként kezeljék. Gyűlölte. Többször beszélt is róla. Azt mondta, hogy nem bánja a munkát, nem bánja a belefektetett energiát, helyette egészen más fárasztja el nagyon. Ki nem álhatta az, hogy hírességként bánjanak vele. Hozzátenném, ezt a részét mind gyűlöljük. Ilyenkor egy perszónát öltünk magunkra, amit még csak nem is ismerünk.”

29ma-rainey3-mediumsquareat3x-v2.jpg

Boseman korábban olyan történelmi személyeket formált meg, mint James Brown (Get On Up – A James Brown sztori), Jackie Robinson (A 42-es) és Thurgood Marshall (Marshall – Állj ki az igazságért!). A színész hosszú és titkolt betegsége miatt 2020. augusztus 28-án hunyt el, 43 évesen.

Utolsó alakítását a Ma Rainey: A blues asszonya c. Netflixen bemutatkozó filmben láthatjuk 2020. december 18-án.

Szólj hozzá

blog streaming érdekes hírek ajánló előzetes premier mozi celeb trailer hír művészet érdekesség friss híresség heti marvel érdekességek filmajánló marshall james brown netflix színészet avengers viola davis bosszúállók fekete párduc black panther Hírek Hír chadwick boseman heti filmajánló cineart Cineartblog cineartblog CineArt ma rainey a blues asszonya a 42-es get on up