2020. nov 12.

Gary Oldman 100 alkalommal ismételte meg jelenetét

írta: Csurilla Dániel
Gary Oldman 100 alkalommal ismételte meg jelenetét

A Netflix közelgő filmje, a Mank premierje kapcsán David Fincher színészei rekflektáltak a kontrollmániás rendezővel való közös munkára. Gary Oldman, Amanda Seyfried és Charles Dance nyilatkoztak a körülmények forgatásról, illetve David Fincher precíz, ám megpróbáltató vezényléséről.

A Trónok harca sztárja, Charles Dance így nyilatkozott: „Megcsináltak a jelenetet újra és újra és újra és újra.” Gary Oldman azt mondta Finchernek, hogy: „Az istenverte jelenetet százszor felvettük már.”, melyre állítólag a rendező így felelt: „Igen, tudom. De most ez a 101. csapó. Újra!”.

mank.jpg

Amanda Seyfried szerint „valóban nagyon nehéz volt”. A színésznő azt állította, hogy: „Ugyanakkor olyan ez, mint a színházban, hiszen megvan a színésznek az a kiváltsága, hogy pontosan eltalálja a hangulatot és az érzelmeket. Kicsit Idétlen időkig-érzésem volt, de pontosan így tudjuk elkapni a pillanatot.”

A Total Film-nek adott interjújában Fincher azt mondta, hogy kezdetben rendkívül elfárasztotta főszereplőjét a sok újrajátszás, azonban Oldman nagyon elkötelezett alakítást nyújtott. „Eléggé didaktikus vagyok” – mondta Fincher, majd hozzátette: „Ezek a dolgok kellenek a jelenethez számomra, és amíg nem érjük el a kívánt hatást, addig játszunk, míg meg nem találjuk a visszafogott, apró pillanatokat.”

mank-header.jpg

Nehéz azt mondani a színészeknek, hogy egy hosszú beállításban kohézív, nagyszerű alakításokat akarok látni. Aztán azt kérem, hogy egy alternatív hosszú beállításban hozzák ugyanezt. Majd kohézív, nagyszerű alakításokat várok az ansnittekben, végül pedig a közelikben. Nem az alapján akarok vágni, hogy éppen milyen érzésünk volt azon a keddi napon. A vágószobában nagy hiba, ha tudjuk előre, hogy a színész akkor kedden nem volt olyan jó, mint kellett volna. Bravúros színészeket válasz az ember, és mégis porig alázza ezzel őket.” – fejezte be Fincher.

A Mank 2020. december 4-én lesz elélhető a széles közönség számára a Netflixen, azonban a filmet november 13-án limitált kópiaszámban már számos amerikai moziban bemutatták, és a kritikák túlnyomórészt pozitívok.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló film premier mozi oscar kultúra hír érdekesség friss heti érdekességek filmajánló netflix david fincher gary oldman charles dance amanda seyfried oscar-díj Hírek Hír mank heti filmajánló cineart Cineartblog cineartblog CineArt jack fincher oscar-film díjfilm