2020. nov 13.

A koronavírus miatt van bajban Gerard Butler új filmje

írta: Csurilla Dániel
A koronavírus miatt van bajban Gerard Butler új filmje

Gerard Butler egy éve bejelentett filmje, a The Plane forgalmazási jogáról lemondott a Lionsgate, miután a producerek nem tudtak megfelelő tőkét szerezni a koronavírus kapcsán felmerülő produkciós biztosításra, így az akció-thriller jövője bizonytalanságban van.

maxresdefault_15.jpg

Az Amerikai Filmpiacon 2019-ben árverésre bocsátott The Plane észak-amerikai, latin-amerikai, egyesült királysági és indiai forgalmazására vállalkozott a filmstúdió. Butler előző hónapban kezdte volna a film forgatását Malajziában, azonban a koronavírus esetszámok drasztikus növekedése miatt a filmkészítők Dominikán forgattak volna az Egyesült Államok mellet. A helyszíneket nem tudták egészségügyi szempontból biztosítani, így a produkció kezdete eltolódott, melynek következtében a Lionsgate lemondott a filmről.

Gerard Butler egy amerikai pilóta, Ray Torrance karakterét formálta volna meg, aki hősiesen leteszi az utasszállító gépét egy meghibásodás után egy háborús övezetbe. Ahogyan a világmédia felfigyel a balesetre, úgy Butler karakterének biztonságban kell tudnia utasait a magánhadseregtől, mely rájuk vadászik. A The Plane producerei közé tartoznak olyan akciófilm gyártók, mint Lorenzo di Bonaventura és Alan Siegel.

coronavirus-production.jpg

Számtalan hollywoodi stúdió képtelen biztosítani a koronavírus kapcsán előírt produkciós feltételeket filmjeik és televíziós műsoraik számára, mivel a filmstúdiók a világjárvány alatt nem feltétlenül engedhetik meg a saját zsebből való finanszírozást. Két lehetőség marad a projektek számára: vagy kifizetik az extra költségeket saját maguk, vagy rizikósan, biztosítás nélkül forognak a projektek.

Érdekesség, hogy a Universal számára a Jurassic World 3 koronavírus-tesztjei 6-8 millió dollárra gyarapították a szuperprodukció költségvetését, mely 40.000 gyorstesztet jelentett, azonban így leforoghatott a film.

Szólj hozzá

blog érdekes ajánló film premier disney érdekesség friss érdekességek filmajánló gerard butler bréking akciófilm universal netflix lionsgate jurassic world jurassic world 3 cineart Cineartblog cineartblog CineArt koronavírus Jurassic World Dominion covid Covid 19 the plane