2020. nov 20.

Tarantino két könyvre szóló szerződést írt alá

írta: Csurilla Dániel
Tarantino két könyvre szóló szerződést írt alá

Mielőtt elkészíteni utolsónak szánt tizedik filmjét, Quentin Tarantino ígéretéhez híven megírja a 10 Oscar-jelöléssel büszkélkedő Volt egyszer egy Hollywood könyv változatát, valamint jelenleg is dolgozik egy Cinema Speculation munkacímet viselő tanulmányon.

shutterstock_editorial_10516999eg.jpg

Bár a szerződés megköttetett a HarperCollins könyvkiadóval, Tarantino csak ennyit mondott: „Nem gondolkoztam sokat rajta egészen mostanáig, úgyhogy talán megírom a Volt egyszer Hollywood novelizációját.” A könyv tömegszámra 2021. nyarán jelenik meg puhakötésű, digitál és audiobook formátumban. 2021. őszén delux keménykötéses változatot tervez a kiadó. A tervek szerint Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) és Cliff Booth (Brad Pitt) kibővített filmográfiájával egészül ki a könyv változat, illetve Tim Roth és Burt Reynolds karakterei is megjelennek a kiadásra kerülő irodalmi formában. „A hetvenes években az első könyvek, amiket olvastam mind könyvbe átírt filmek voltak. A mai napig hatalmas érdeklődéssel kísérem ezeket az írásokat” – mondta a rendező.

A Cinema Speculation egy mély kutatása lesz a hetvenes évek filmkészítésének, mely esszék, kritikák, személyes írások, fejtegetések és ’mi lett volna ha’-lehetőségek összessége lesz. Tarantino írásaihoz kiegészítésként számtalan további filmkészítő, s filmrajongó kapcsolódik majd be.

volt-egyszer-egy-hollywood-1.jpg

A HarperCollins alelnöke, Noah Eaker ezt nyilatkozta: „Quentin Tarantino irodalmi tehetsége már az első forgatókönyvei által a szemünk elé tárult, de azt látni, hogy milyen mesterien veti papírra élettel teli karaktereit, még azon olvasóknak is meglepetés, akik filmjeit jól ismerik, így bízunk abban, hogy a mesteri történetmesélő ebben az új formában is sikert arat, és a sajátjává teszi a médiumot.”

A Volt egyszer egy Hollywood regény változatának és a Cinema Speculation pontos megjelenéséről nincs értesülésünk, azonban most már igazán várjuk a jövő nyarat. Korábban Magyországon már megjelent a Ponyvaregény és a Becstelen brigantyk forgatókönyve a Cartaphilus Kiadó forgalmazásában.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló film premier mozi könyv hír érdekesség friss könyvajánló érdekességek brad pitt burt reynolds john travolta filmajánló leonardo dicaprio quentin tarantino ponyvaregény tim roth becstelen brigantyk becstelen brigantik christoph waltz Samuel L. Jackson heti filmajánló cineart volt egyszer egy hollywood cineartblog könyv változat cinema speculation