2020. nov 23.

Ki lehet a következő Fekete Párduc?

írta: Csurilla Dániel
Ki lehet a következő Fekete Párduc?

Chadwick Boseman elvesztése után bizonytalanná vált, hogy elkészülhet-e a Ryan Coogler rendezésében előkészületi munkáknál tartó Fekete Párduc 2. Elindult az online spekuláció, mely azt eredményezte, hogy egyes rajongók félni kezdtek azt sejtve, a Marvel CGI segítségével támasztja majd fel a tragikusan elhunyt színészt, ahogyan Peter Cushing és Carrie Fisher esetében történt a Zsivágy Egyes és a Skywalker kora kapcsán. Ezt a Marvel megcáfolta.

brody-passionate-politics-black-panther.jpg

Két lehetősége maradt Ryan Coogler-nek. Vagy új színészt választ, aki eljátszhatja T’Challa-t, Wakanda királyát, vagy teljesen kiírják a címszereplő karaktert a készülő folytatásból, mely mindenképpen elkészül, hiszen 1,35 milliárd dollár bevételre, hét Oscar-jelölésre, s három aranyszoborra (Filmzene, Kosztüm, Látványterv) tett szert a 2018-ban bemutatott film.

Összeválogattunk hat rendkívül tehetséges színészt, akik bár nem helyettesíthetik Chadwick Boseman-t, mégis megmenthetik a Fekete Párduc 2-t.

Michael Ealy

sdnmuxarjfen7eogojjxjsuxnq.jpg

A 47 éves Ealy kiemelkedő karakterszínész, aki a Halálosabb iramban c. filmben akciózott először. Számos sorozatszerepe közül a Titkok és hazugságok, az Emberi tényező és a Being Mary Jane főszerepei mellett legutóbb a tévéképernyőkön a Wesworld harmadik évadában láttuk. Filmszerepei a Tökéletes bűnözökben, a Margaretben, az Underworld 4: Az ébredésben, s legutóbb A betolakodóban és a Jákob lajtorjája-rebootban láthattuk. Karizmatikus és karakteres színész, akire ráférne egy olyan ikonikus szerep, mint T’Challa.

Jonathan Majors

jonathan-majors-e1575575208729-scaled.jpg

Bár hivatalosan A Hangya 3-ban szerepel, nem feledkezhetünk meg olyan alakításokról Majors részéről, mint a tavalyi év egyik legjobb függetlenfilmje, a The Last Black Man in San Francisco, vagy az HBO-n futó Lovecraft Country c. antológiasorozat főszerepe. Jonathan Majors egy remek színész, aki remek Fekete Párduc lenne.

Stephan James

weg3yhzhazhbjnqlsxedwsnp5m.jpg

A 26 éves fiatal színész bizonyította rátermettségét olyan drámai szerepekben, mint Jesse Owens-et megformálva a Race – A legendák idejében, vagy Barry Jenkins Oscar-díjas Ha a Beale utca mesélni tudna c. filmjében. Szerepelt a Selmában, a 21 hídban Chadwick Boseman, illetve a Homecoming c. Amazon sorozatban. Bravúros rendezésekhez James bravúros játéka párosult.

Trevante Rhodes

moonlight-19247x.jpg

Barry Jenkins másik elismert színésze. A hihetetlen drámai jelenléttel bíró Rhodes rövid szerepe Jenkis Oscar-nyertes felnövéstörténetében, a Holdfényben megható, mély és szikár. Rhodes azóta a Madarak a dobozban c. Netflix-filmben, a Predator – A ragadozóban bukkant fel, illetve a 12 katonában. Számos akciószerepe ugyancsak arról árulkodik, mint drámai jelenléte: szuperhősnek termett.

Kingsley Ben-Adir

fbsharing-0327-mw-in-kingsley-ben-adir_03.jpg

A Birmingham bandája epizódszerepei mellett feltűnt Ben-Adir Guy Rtchie Arthur király: A kard legendája c. eposzában, Barack Obama szerepében a kétrészes The Comey Rule-ban, illetve komoly Oscar-esélyekkel indul a színész Regina King Egy éjszaka Miami-ban c. színdarabadaptációjában, amiben Malcolm X-et alakítja.

Letitia Wright

shuri-entertainmentweekly-1200x599.jpg

Azonban senki nem tökéletesebb a Fekete Párduc szerepére jobban, mint Letitia Wright. Csalásnak tűnhet, de a Marvel dönthet úgy, hogy leváltja Boseman-t más T’Challa-val, vagy egyszerűen csak hagyja a Shuri-t alakító pazar színésznőnek, hogy átvegye a stafétát. Egyes képregénysorozatokban már meg is történt, hogy Shuri lett a Fekete Párduc, Wakanda védelmezője, és nem lepődnénk meg, ha a Marvel bejelentené, hogy Wright örökli majd a párducruhát. Bár útja rögös lesz így a Fekete Párduc 2-nek, és a karakternek is számos változáson kellene átesnie, a leginkább elképzelhető casting számunkra – és a leglogikusabb – az Letitia Wright.  

A Fekete Párduc 2 forgatása 2021. júliusában kezdődik. A film bemutatója egyelőre változatlanul 2022. május 6-ra van bejelentve.

Chadwick Boseman utolsó filmszerepe a Ma Rainey: A blues nagyasszonya c. Netflix-filmben lesz, mely ugyancsak erősen díjesélyes. 2020. december 18-tól válik megtekinthetővé.

Szólj hozzá

érdekes star wars toplista érdekesség holdfény obama marvel underworld érdekességek moonlight predator race carrie fisher vin diesel avengers homecoming paul walker tom hardy bosszúállók fekete párduc black panther michael ealy Oscar arthur király ryan coogler Michael B. Jordan chadwick boseman barry jenkins letitia wright wakanda cineart Stephan James cineartblog lovecraft country fekete párduc 2 jonathan majors ma rainey last black man in san francisco egy éjszaka miamiban birmingham bandái