2020. nov 23.

Új címet kapott Terrence Malick és Röhrig Géza Jézus filmje

írta: Csurilla Dániel
Új címet kapott Terrence Malick és Röhrig Géza Jézus filmje

Terrence Malick közelgő bibliai eposza kapcsán egy egész éven át nem tudtunk azon kívül semmit, hogy színészgárda szempontjából sokszínű, technikailag pedig költői film lesz a The Last Planet, melyben Mark Rylance egy sajátos Lucifert fog alakítani Röhrig Géza Krisztus karaktere mellé. Nemrég azonban beszámoltunk arról, hogy milyen volt az Oscar-díjas Rylance számára a forgatás, illetve, hogy zeneszerzőt is kapott az utómunka stádiumában lévő film, melynek épp most változott meg a címe.

the-last-planet-cover_1.jpg

A bibliai passzust idéző The Way of the Wind lett a hivatalos címe az új Malick-filmnek, melyet a hivatalos Facebook-oldal erősített meg. Aki ismeri a rendező munkásságát, annak cseppet sem meglepő, hiszen 2019-ben bemutatott A Hidden Life c. filmjének is más volt a munkacíme (Radegund), mely ugyancsak erőteljesen a humanizmus és a hit körül forog, mint a rendező összes filmje.

A The Way of the Wind Jézus Krisztus történetét parabolákban fogja elmesélni, mely a film producerei szerint egy „mélyen spirituális élmény lesz”, és sajátos, „sötét olvasatot kap” majd számos bibliai történet. Ez lesz Malick tizedik fikciós nagyjátékfilmje – nem számítva bele Az Univerzum története c. dokumentumfilm esszéjét –, és természetesen nem tudunk semmit arról, mikor kerülhet bemutatásra, ugyanis rengeteg forgatott anyag készült. Leghamarabb a becslések szerint jövő év végén, vagy 2022-ben mutatkozhat be a The Way of the Wind.

 

Szólj hozzá

blog érdekes hírek film oscar hír jézus bemutató érdekesség friss újszövetség érdekességek brad pitt univerzum filmajánló jézus krisztus művészfilm christopher nolan filmművészet lucifer terrence malick ryan gosling michael fassbender jessica chastain oscar-díj az élet fája dunkirk saul fia röhrig géza mark rylance kémek hídja cineart cineartblog the last planet christain bale bibliai film way of the wind a hidden life filmeposz mennyei napok