2020. nov 27.

George Clooney saját bevallása szerint is „szörnyű” Batman volt

írta: Csurilla Dániel
George Clooney saját bevallása szerint is „szörnyű” Batman volt

34547524-0-image-a-11_1603059792438.jpg

A Netflix-en debütáló The Midnight Sky c. filmjét promózva George Clooney – melynek főszereplője és rendezője – elárulta, felvállalja legendásan borzalmas alakítását a Joel Schumacher-féle, 1997-ben bemutatott, katasztrofális bukásnak számító Batman és Robin kapcsán.

„Az egyetlen módja, hogy az ember őszintén beszéljen valamiről, hogy magát is beleveszi, saját teljesítményét. Amikor azt mondom, hogy a Batman és Robin egy borzalmas film, akkor azt is hozzáteszem, hogy én szörnyű voltam abban a szerepben. Ez így igaz, a lehető legrosszabb. Ugyanakkor lehetőségem van ilyenkor azt mondani, hogy bevallom, pocsék voltam, azonban abban a filmben semmi más ugyanúgy nem működött. Értitek? Olyan egysorosokra gondolok, mint ’Állj meg, Fagy!’ (Freeze, Freeze!)” – mondta Clooney.

A színész, mióta kikerült a film, mossa kezeit, és rendkívül ironikusan kezeli a valóban szörnyen ciki Batman és Robin-t. Bár túlzásnak érzem kijelenteni, hogy az 1997-es film minden idők legrosszabb szuperhősfilmje lenne, mégis csúfosan megbukott a 160 millió dollárból készült szuperprodukció, mely mindössze 238 millió dollárt hozott össze – és kritikai, illetve nézői szempontból egyöntetű nemtetszést váltott ki. Azonban a Batman és Robin pusztításának köszönhetjük Christopher Nolan A sötét lovag-trilógiáját, mely szerencsére teljesen átértelmezte a karaktert, s az egész szuperhősfilm műfaját.

batman-and-robin-featured-cropped-1-e1582031487898.jpg

A Joel Schumacher-mozi egyébként remek ivós játék, szórakoztató vígjáték, bűnös élvezet, és akik a kilencvenes években nőttek fel – mint jómagam – kínos, ám annál személyesebb gyerekkori emlék. Merész kijelentés lehet, de talán Batman és Robin nélkül nem lenne Robert Pattinson és Matt Reeves The Batman-je sem, mely 2022. március 4-én érkezik.

George Clooney-t legközelebb a The Midnight Sky-ban láthatjuk 2020. december 23-án a Netflix-en.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló film premier mozi hír érdekesség joker friss batman érdekességek george clooney joel schumacher heath ledger christian bale filmajánló arnold schwarzenegger dc christopher nolan netflix sötét lovag szuperhősfilm robert pattinson warner bros batman és robin heti filmajánló cineart cineartblog midnight sky