2020. dec 06.

A Wonder Woman 1984 lesz az első 4K-s film az HBO Maxon!

írta: Siktár Vivi
A Wonder Woman 1984 lesz az első 4K-s film az HBO Maxon!

Az HBO Max idei indulása óta eddig még nem volt lehetőségük a tartalmak Ultra HD formátumában való lejátszására, ám mivel a koronavírus terjedésével a filmek terjesztésében most igazán kulcsszerepet játszanak a streaming platformok, ezért összekapták magukat, s az idén karácsonykor mozikban és streamen egyaránt debütáló Wonder Woman 1984-et már 4K-felbontásban élvezhetjük az otthoni képernyők előtt is.

wonder-woman-1984-hbo-max-4k-ultra-hd-2.jpg

Patty Jenkins, a WW84 rendezője Twitteren jelentette be, oly régóta vágyott filmje lesz az első, melyet az HBO Maxon keresztül 4K Ultra HD, HDR 10, Dolby Vision és Dolby Atmos lehetőségeivel élve is megtekinthetünk. Mi több, a cégcsoport ígéretet tett arra, hogy ezeket a minőségi lehetőségeket a további filmjei és sorozataira is kiterjeszti idővel. Kérdés már csak az, hogy ez a gyakorlatban mikor fog megvalósulni.

Tényleg a világ szeme a filmen, hiszen a Warner nagy bejelentése nyomán a WW84 kvázi az éles debütálása lesz hibrid forgalmazásuk metódusának, mely karácsonykor moziban és HBO Maxon is elérhetővé válik. A nagy figyelemmel kísért bemutató nyomán természetesen több feliratkozóra is számítanak, s végre az HBO Max is azon streaming platformok közé tartozhat, mely olyan kaliberű saját gyártású tartalmakat tehetnek közzé a lehető legjobb minőségben, melyet a riválisok (pl. Netflix, Disney+) már hosszú hónapok óta tesznek.

Ám ez nyilván nem lesz elérhető minden háztartásban még így sem, hiszen olyan eszközök szükségesek a fent említett minőséghez, mint az Apple TV 4K, az Amazon Fire TV Stick 4K, az Amazon Fire TV Cube és 4K Fire TV Edition okostelevízió, Chromecast Ultra, AT&T TV és a támogatott Androidos televíziókészülékek. Arról nem is beszélve, hogy ez jelenleg az Egyesült Államokra vonatkozik, hiszen az HBO Max lehetősége jelenleg még nem elérhető a világ bármely tájékáról, 2021 második felére tett ígéretet a WarnerMedia arra, hogy Európára s Latin-Amerikára is kiterjessze hálózatát.

S mi csak várunk és várunk, ám reméljük, hogy minél hamarabb eljutnak hazánkba is ezen lehetőségek!

hbomaxunveil-1.jpg

Szólj hozzá

apple streaming érdekes sorozat film premier hbo stream usa hibrid hír technika technológia érdekesség twitter android warner 4k netflix tweet patty jenkins warner bros HBO gal gadot ultra hd premierfilm okostv cineart cineartblog hbo max warnermedia wonder woman 1984 hdr 10 dolby vision dolby atmos streaming platform