2020. dec 08.

Megérkezett a The Marksman új előzetese

írta: Arany Gergő
Megérkezett a The Marksman új előzetese

Korábban is hallhattunk már a Liam Neeson főszereplésével készülő The Marksmanről – egy újabb eseménydús, lövöldözős mozi, amely bár szórakoztatónak ígérkezik, valószínűleg nem fogja újrafeltalálni az akciófilm műfaját – a nemrég megérkezett első előzetes pedig tovább erősítette bennünk ezt az érzést.

 themarksman.jpg

Korai az előzetes alapján megítélni egy filmet – elvégre pár percben nem lehet az egész cselekményt teljese egészében összefoglalni. A The Marksman előzetese után a nézőnek mégis az az érzése, mindent látott, és tökéletesen tisztában van a film történetével és végkimenetelével.

Liam Neeson ezúttal egy visszavonult tengerészgyalogost alakít, aki egy arizonai kunyhóban él, távol az emberektől. Megszokott életét egy nap megzavarja egy nő és kisfia felbukkanása, akik illegálisan próbálják átlépni az Egyesül Államok határát. Amikor az édesanya váratlanul meghal, Neeson karakterére bízza kisfiát, és megkéri, hogy juttassa el Chicagoba – közben azonban egy mexikói drogkartel emberei is a nyomukban járnak.

Az egyetlen, amivel a film különbözhet számtalan hasonló társától, a bevándorlás kérdésének, problémájának felvetése, ami napjainkban is aktuális az Egyesül Államokban. Nem tudni, a film története mennyiben tér ki erre, a történet szinopszisa azonban még a trailernél is részletesebb elemzést ad a nézőknek a cselekmény kimeneteléről, sőt, szinte a történet végkimenetelét is elárulja. Bár gondolom egyikünknek sem meglepő, hogy a film valószínűleg látványos tűzharccal és Neeson túlélésével zárul, a nem túl összetett cselekmény ellenére is lehet rendkívül szórakoztató akciófilm a The Marksman – a műfaj kedvelői valószínűleg élvezni fogják.

A film előreláthatólag 2021. január 25-én fog mozikban megjelenni.

Szólj hozzá

blog ajánló előzetes film youtube trailer friss heti filmajánló cineart Cineartblog cineartblog CineArt